Vágólapra másolva!
Sanghajban hoznak majd döntést az FIA orvosai, de Eric Boullier szerint a spanyol magabiztosan készül a szezon következő fordulójára.

A melbourne-i baleset esetleges szövődményei miatt az FIA orvosai többszöri kérésre sem engedték, hogy Fernando Alonso részt vegyen a múlt hétvégén rendezett Bahreini Nagydíjon, és az Autosport szerint egyelőre nem biztos, hogy a spanyol a következő, kínai forduló alkalmával rajtengedélyt kap. A McLaren orvosai a jövő hét során további vizsgálatokat végeznek majd el, de felvételeket csak az utolsó pillanatban készítenek, hogy Alonsót minél kisebb sugárterhelésnek tegyék ki.

Ezután Sanghajban az FIA orvosa dönti majd el, hogy a kétszeres világbajnok autóba ülhet-e, de Eric Boullier szerint a spanyol magabiztos. Az Instagramon nemrég arról számolt be, hogy újrakezdte az edzést, és a napokban remélhetőleg már úszni és kerékpározni is tud majd.

Alonso kihagyta a Bahreini Nagydíjat Forrás: AFP

A francia csapatfőnök hozzátette, hogy Alonso Bahreinben a partvonalról is értékes, „nagyon építő jellegű” hozzászólásokkal segítette a csapat, így nem utolsósorban a helyére beugró Stoffel Vandoorne munkáját a rádión. Boullier szerint ez is Alonso elkötelezettségét mutatta, amit ő soha sem vont kétségbe.

A korábbi háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart szerint Alonso „hamarosan visszatér, remélhetőleg Kínában, de belefér neki, hogy kihagyjon 1-2 versenyt. Bár fontos tagja a csapatnak, megteheti” – idézte az AS. „Alonso az egyik, talán a legjobb pilóta a mezőnyben, és fejben mindenképpen az egyik legerősebb.

Alonso távollétében Vandoorne megszerezte a McLaren idei első pontját, miközben Jenson Button műszaki hiba miatt kiesett. Boullier szerint az autójuk balansza alapvetően jó, és a pilóták is elégedettek voltak vele. „Amikor a karosszéria és az erőforrás kicsit jobban összedolgozik majd, oda fogunk érni az élmezőnybe” – mondta.

Nem a miénk a legjobb erőforrás, ez az egyik oka annak, hogy további gyorsulásra számítunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!