Vágólapra másolva!
Ricciardo és Kvjat autója is megsérült az első körben, de ez nem akadályozta meg őket a pontszerzésben. Az orosz örül, hogy a katasztrofális időmérője után sikerült előretörnie.

Mindkét Red Bull előrébb végzett a Bahreini Nagydíjon, mint az időmérőn, ezért elégedettek voltak a versenyükkel, ráadásul a versenytempójukat is kifejezetten jónak érezték. Daniel Ricciardo Sebastian Vettel motorhibáját kihasználva csak egy hellyel maradt le a dobogóról, Danyil Kvjat pedig a 15. helyről indulva tudott hetedikként végezni.

Pedig mindkét Red Bull számára ijedtséggel indult a futam, amikor a rajtnál megsérült az első szárnyuk. „Mindkettejük autója megsérült az első körben, ráadásul ugyanaz történt velük, elvesztették a szárnyvéglapjukat. Ez nem volt ideális" – nyilatkozta a futam után a csapatfőnök Christian Horner.

A Red Bull gyorsabb volt a Williamsnél Bahreinben Forrás: DPPI media

„Érdekesen indult a versenyem – nem kaptam el jól a rajtot, és láttam, hogy az 1-es kanyarban elég nagy lesz a káosz. Ezt megpróbáltam kihasználni, de megsérült az első szárnyam, amikor összeakadtam (Valtteri) Bottasszal" – magyarázta Ricciardo. „Volt egy pillanat, amikor azt hittem, ki kell állnom egy új szárnyért, mert úgy láttam, egy elég nagy darab esett le az autómról. A következő körökben viszont képes voltam harcolni a Williamsekkel, és a későbbiekben sem hátráltatott a törött szárny. Jó versenyem volt, bár a vége felé kicsit magányos voltam."

Kvjat szombaton a Q2 első kiesője volt, ezért nagyon örült, hogy végül pontokkal távozhatott Bahreinből. „A versenyem nehezen indult, de a rajthelyemet figyelembe véve végül nagyon jól alakult. Jó volt a tempónk, és az eredménnyel is elégedett vagyok" – mondta Kvjat, szerint a Red Bull más pályákon jobb eredményekre is képes lesz.

„A stratégiánknak köszönhetően sikerült elkerülnünk a forgalmat, és minden adódó lehetőséget kihasználtunk. A verseny közben jó ritmusban autóztam, és jó volt látni, hogy az éllovasokkal is csatázhattunk. A számunkra kedvező pályákon ez érdekes lehet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!