Vágólapra másolva!
A francia tudja, hogy még számos területen kell javulniuk, de álomszerűnek nevezte a Haas debütálását. Bahreinben kihasználta, hogy tökéletesen bízhat az autójában.

A Haas az Ausztrál Nagydíjon egy szenzációs 6. hellyel robbant be a Forma-1-be, de figyelmeztették a szurkolóikat, hogy ne várjanak tőlük minden versenyen hasonló eredményt. Valószínűleg ők sem számítottak arra, hogy Bahreinben felülmúlni is sikerül a melbourne-i teljesítményüket, pedig ez történt: Romain Grosjean úgy végzett az 5. helyen, hogy az egész verseny alatt a Williamsekkel, a Red Bullokkal és a Toro Rossókkal csatázott.

„Srácok, ez hihetetlen – ez az igazi amerikai álom! Micsoda munkát végeztek mindannyian, imádlak titeket!" – kiabálta a csapatrádióba a leintés után Grosjean, aki a verseny során három szett szuperlágy abroncsot használt el, ezért szinte folyamatosan támadni tudta az előtte haladókat.

„Hihetetlen volt a Williams, a Red Bull és a Toro Rosso ellen harcolni" – áradozott a verseny után. „Semmilyen problémát nem tapasztaltam, és úgy vezethettem az autómat, ahogy akartam, a szuperlágy gumikra épülő agresszív stratégiámnak megfelelően."

Grosjean szerint a Haasszal élvezet versenyezni Forrás: DPPI media

Grosjean elmondta, rég volt már annyira elégedett egy Forma-1-es autóval, mint az idei Haasszal. „Teljes mértékben megbízom az autómban, és a fékjeimben is, ez pedig lehetővé teszi, hogy támadjak. Nagyon tetszik az autó kialakítása és a benne lévő rendszerek, és úgy érzem, ki tudom hozni belőle a maximumot."

A francia azonban tisztában van vele, hogy a csapat két verseny után még nem bízhatja el magát. „Tudjuk, hogy két lábbal a földön kell maradnunk" – mondta. „Még számos terület van, ahol javulhatunk, de ettől függetlenül ez egy álomszerű debütálás."

Csapattársa, Esteban Gutiérrez számára kevésbé kezdődött jól az idény: Ausztráliában Fernando Alonsóval ütközve esett ki, Bahreinben pedig egy műszaki probléma miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!