Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj sportfelügyelői nem kegyelmeztek a dán pilótának, aki nem állt meg a piros lámpánál, és kihagyta a mérlegelést. Figyelmetlensége miatt elúszhat az egész vasárnapi futama.

Nem indult álomszerűen Kevin Magnussen F1-es visszatérése, miután az Ausztrál Nagydíj időmérőjén kikapott Jolyon Palmertől, majd defekt miatt már a rajtnál körhátrányba került, amelyet csak a futam első harmadánál tudott visszavenni.

Nem lesz sokkal könnyebb dolga a Bahreini Nagydíjon sem, miután a második szabadedzésen a piros lámpát figyelmen kívül hagyva nem állt ki az FIA kötelező mérlegelésére, a sportfelügyelők ezért úgy döntöttek, a sportszabályzat 29.1-es cikkelye alapján csak a bokszutcából hagyják rajtolni.

Magnussen nem figyelt eléggé Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

Magnussen a Red Bull pilótája, Danyiil Kvjat mögött haladt a bokszutca bejárata felé, amikor a jelzőlámpa pirosra váltott, jelezve, hogy ki kell állnia mérlegelésre. Az elöl közlekedő Kvjat úgy értelmezte, hogy őt szólítják, ezért meg is állt,

Magnussen viszont ebből arra következtetett, hogy ő mehet tovább.

A sportfelügyelők nem fogadták el ezt az érvelést, és megállapították, hogy „a versenyző nem állt meg mérlegelésre a második szabadedzés során, amikor a piros lámpával jelezték neki, hogy így tegyen. Az autó nem tért vissza az FIA garázsába, és a csapat utána dolgozott is rajta. A Forma-1-es sportszabályzat 29.1-es pontjának 4. bekezdése szerint

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!