Ricciardo az első körében tönkrevágta a gumijait

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
SAKHIR, BAHRAIN - APRIL 01: Daniel Ricciardo of Australia drives the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer on track during practice for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 1, 2016 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160401-00815 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Kérdésesnek tartja, hogy bejutnak-e a Q3-ba, de szerinte a Red Bull versenytempójával nem lesz gond.

Az Ausztrál Nagydíj után a bahreini első szabadedzésen is jól kezdtek a Red Bullok, koraeste viszont az események már nem alakultak a lehető legjobban az energiaitalos páros számára. Különösen Daniel Ricciardónak jött ki rosszul a lépés. Először vezetői hibát vétett, majd rosszkor volt rossz helyen, így este csak a 9. helyet tudta megcsípni, de így sem volt sokkal lemaradva a 7. helyezett Danyiil Kvjattól.

„Dany valószínűleg elégedettebb a pénteki napjával, mint én az enyémmel” – vélte az ausztrál, aki elsősorban a koraesti tréningen történtekkel volt elégedetlen. „Már az

és a hosszú etapon sem tudtuk már használni. Ez megpecsételte a délutáni (esti) programunkat” – magyarázta. „A szuperlággyal, és alacsony üzemanyagszinttel még nem az igazi a balansz.”

Ricciardo nem hozta ki a maximumot az esti edzésből Forrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo egyelőre nem tudja, mire képes az autója, ha megtankolják, mert Sebastian Vettel kiállása miatt életbe léptették a virtuális Safety Cart, így ő is kénytelen volt lassítani.

Kvjat „kulcsfontosságúnak” nevezte, hogy a bahreini pénteken jól szerepelt az „eléggé katasztrofális” ausztráliai hétvége után. Elárulta, sok kilométert és sok adatot akartak gyűjteni, ez sikerült is.

Meglepetésnek nevezte a McLaren tempóját,

és további furcsaságokra számít az eredmények terén, elsősorban a napnyugta miatt változó körülmények okán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!