Társoldalunk:

Ricciardo az első körében tönkrevágta a gumijait

2016.04.02. 12:25

Kérdésesnek tartja, hogy bejutnak-e a Q3-ba, de szerinte a Red Bull versenytempójával nem lesz gond.

Az Ausztrál Nagydíj után a bahreini első szabadedzésen is jól kezdtek a Red Bullok, koraeste viszont az események már nem alakultak a lehető legjobban az energiaitalos páros számára. Különösen Daniel Ricciardónak jött ki rosszul a lépés. Először vezetői hibát vétett, majd rosszkor volt rossz helyen, így este csak a 9. helyet tudta megcsípni, de így sem volt sokkal lemaradva a 7. helyezett Danyiil Kvjattól.

„Dany valószínűleg elégedettebb a pénteki napjával, mint én az enyémmel” – vélte az ausztrál, aki elsősorban a koraesti tréningen történtekkel volt elégedetlen. „Már az első kör 1-es kanyarjában állóra fékeztem a kerekeket, ami kinyírta azt a gumiszettet, és a hosszú etapon sem tudtuk már használni. Ez megpecsételte a délutáni (esti) programunkat” – magyarázta. „A szuperlággyal, és alacsony üzemanyagszinttel még nem az igazi a balansz.”

Ricciardo nem hozta ki a maximumot az esti edzésbőlForrás: 2016 Getty Images/Clive Mason

Ricciardo egyelőre nem tudja, mire képes az autója, ha megtankolják, mert Sebastian Vettel kiállása miatt életbe léptették a virtuális Safety Cart, így ő is kénytelen volt lassítani. Szerintem a Q3 határán leszünk, de a versenyen jobban kellene majd szerepelnünk”

Kvjat „kulcsfontosságúnak” nevezte, hogy a bahreini pénteken jól szerepelt az „eléggé katasztrofális” ausztráliai hétvége után. Elárulta, sok kilométert és sok adatot akartak gyűjteni, ez sikerült is.

Meglepetésnek nevezte a McLaren tempóját,

és további furcsaságokra számít az eredmények terén, elsősorban a napnyugta miatt változó körülmények okán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!