Vágólapra másolva!
A rövid pénteken orrkúpot repülővel szállították Bahreinbe, szombaton fogják először kipróbálni. A tempójuk biztatóbbnak tűnt, mint Melbourne-ben.

Valtteri Bottas és Felipe Massa a 8. illetve a 10. helyen zárta a Bahreini Nagydíj péntek esti szabadedzését, s bár a szuperlágy gumikon 1,8 másodperccel elmaradtak az élen végző Nico Rosbergtől, a Williamsnél úgy érezték, jobb formában vannak, mint két héttel ezelőtt, Melbourne-ben.

„Az alacsony üzemanyagszinttel elért köridejeink megfeleltek a várakozásoknak" – állította a csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley. „A sok benzinnel teljesített etapjaink is nagyon biztatóak voltak, mert

A Mercedesszel és a Ferrarival ellentétben a Williams este a közepes keverékű gumikat is kipróbálta. „Az autónk akkor, az alacsonyabb hőmérséklet mellett, a kevésbé erős szélben jobbnak tűnt, ami örömteli, mert az időmérőt és a versenyt is ebben az idősávban fogják rendezni" – mutatott rá Bottas. „Még tudunk fejlődni, de a közepes gumikkal a hosszú etap során nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményünk ígéretes volt."

Massa az erős délutáni szélben gyakran elfékezte magát Forrás: Williams

Habár a Williamseket egy McLaren és egy Toro Rosso is megelőzte, ez nem sokat jelent, mert péntekenként a programjuk miatt ritkán feltűnősködnek. Viszont este ők tették meg a legtöbb, 75 kört a csapatok közül, és

repülővel a helyszínre szállítottak egy rövidebb orrkúpot is,

amely előzőleg átment a kötelező törésteszteken. Mivel ebből még csak egy készült el, azt először az összetettben előkelőbb helyen álló Felipe Massa fogja megkapni.

„Arra koncentráltunk, hogy eligazodjunk az autó balanszán, és kiderítsük, hogy viselkedik a különböző gumikon, végül jól sikerült hosszú etapokat teljesítettünk" – mondta a brazil.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!