Vágólapra másolva!
Műszaki hiba miatt nem működtek a kijelzők az autóban, ezért a többieknél részletesebben beszélgethettek. Eric Boullier szerint már a legjobb tíz közelében vannak.

Látszólag nagyobb bonyodalom nélkül alkalmazkodtak a csapatok és a versenyzők a múlt hétvégén életbe lépett, a korábbiaknál szigorúbb szabályokhoz, amelyek alaposan korlátozzák a menet közbeni rádiókommunikációt. A nyilvános adásban mindössze egyszer lehetett azt hallani, hogy Lewis Hamiltontól megtagadták a választ, de a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elárulta, műszaki hiba lépett fel a verseny során, ezért az FIA megengedte nekik, hogy használják a rádiót.

„Ez okozott némi fejfájást” – ismerte el a francia az Autosportnak. „Szerencsénk volt, mert az FIA-tól kaptunk egy kis felmentést. Nem akarom részletezni, de az FIA-tól érkező jelzésekkel néhány autó, például a mieink esetében gondok voltak a műszerfalon."

ezért némi információt adhattunk a rádión keresztül. Normális esetben ez tilos lenne, ezért elég sokat ötleteltünk a bokszfalon.”

Csődöt mondott a kijelző a McLarenben, ezért használhatták a rádiót - Sebastian Vettel is hasonlóan járt Forrás: McLaren

A McLaren versenye nem alakult jól, hiszen Fernando Alonso egy óriási balesetben már a futam első harmadánál kiesett, Jenson Button pedig mindössze a 14. helyen ért célba, így nem szereztek pontot az idénynyitón.

– foglalta össze Boullier. „A gumikopás túl nagy volt, küszködtünk a szemcsésedéssel is, és visszaesett a tempónk. Amikor átváltottunk a közepes keverékre, ismét visszakerültünk a helyünkre, de beragadtunk (Felipe) Nasr mögé.”

Bár Boullier szerint Button sokkal gyorsabb volt Nasrnél, nem tudott előzni, de a csapatfőnök mégis elégedett, mert „az autó tempója jó, és tudjuk, hogy az idén mi is beszállhatunk a küzdelembe. Előkészületben vannak új alkatrészek, amelyek révén a Q3 rendszeres résztvevőjévé kellene válnunk.

„Ezzel új fejezetet kezdenénk, hiszen a pontokért is harcba szállhatnánk” – vélte Boullier. Az is segítheti a McLarent, hogy a Bahreini Nagydíjtól várhatóan ismét a legjobb tíz versenyző juthat be majd a Q3-ba.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!