Vágólapra másolva!
A mezőnynek általában nem kedvez a pénteki eső Melbourne-ben, de a Red Bull hazai versenyzője, Daniel Ricciardo úgy érzi, neki pont kapóra jön a váratlan helyzet.

A megingathatatlanul kezdő Lewis Hamilton mellett a Red Bull pilótái, Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat is jó eredményekkel teljesítették az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzéseit: az ausztrál a 3. és a 4. helyen zárt, az orosz pedig a 2. és a 10. helyet szerezte meg, de a mezőny többi tagjához hasonlóan ők is a megszokottnál kevesebb kört tettek meg. A nedves, majd többé-kevésbé felszáradó pályán zajló edzések után Ricciardo még úgy is optimistán nyilatkozott, hogy reggel a kavicságyban kötött ki.

– nyilatkozta az ausztrál. „Kár, hogy ma nem tudtunk több kört megtenni, de a helyzetünket elnézve nem bosszant nagyon, mindenki ugyanebben a cipőben jár. Szerintem holnap is könnyen alkalmazkodunk majd a változó időjáráshoz. Ha száraz lesz a pálya, remélhetőleg kitalálunk valamit, hogy gyorsabbak legyünk a többieknél.”

Ricciardo az élmezőny közelében kezdett - katt a galériához! Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Asanka Brendon Ratnayake

Ricciardo kijelentette, amikor egy pilóta nem az élen szerepel, „azt reméli, hogy minden szokatlan segíthet”, ezért bízik a szeszélyes időjárásban és az új időmérő rendszer kínálta lehetőségekben is.

„Remélhetőleg

– mondta, és elárulta, szombatra várja, hogy igazán összeáll az autója, bár a pénteki köreivel is elégedett volt.

Az általában jókedvű Ricciírdo kedvét az sem rontotta el, hogy az első szabadedzés végén a kavicságyban kötött ki. „Ezt így terveztem! Mondtam a haverjaimnak, hogy várjanak a 12-es kanyar kijáratánál” – viccelődött. „Az autó teljesen rendben van, csak összeszedett egy kis kavicsot, de azt a szerelők úgyis imádják.”

Kvjat a viszontagságos időben is megpróbált felkészülni a hátralévő két napra - katt a galériához! Forrás: AFP/Saeed Khan

Hazai versenyzőként Ricciardót természetesen nagy figyelem övezi. Csütörtökön már felmerült, hogy vajon van-e esély arra, hogy ő váltsa Kimi Räikkönent a Ferrarinál, de az ausztrál pilóta azt mondta, hogy az idén „nem jár le egészen” a szerződése. Csapatfőnöke, Christian Horner szerint

a Red Bull megállapodása Ricciardóval „kristálytiszta”,

de annak időtartama bizalmas információ.

A másik autóban ülő Kvjatnak valószínűleg nincsenek ilyen gondjai, így ő kizárólag a mai napra koncentrálhatott.

„Minden rendben ment” – mondta az orosz. „Az autó rögtön jó visszajelzéseket adott, és ez ígéretes. Persze ma senki sem ment túl sokat, de mi minden alkalomból megpróbáltuk a legtöbbet kihozni, annyi adatot gyűjtve az időmérőre és vasárnapra, amennyit csak lehetett” – árulta el. „Lehetetlen megmondani, hogy a többiek mivel foglalkoztak, ezért

Majd meglátjuk, mit hoz a holnap” – nyilatkozta Kvjat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!