Hamilton rendszeresen kiakasztja a Mercedes szponzorait

Forma-1, Lewis Hamilton, iPhone, John Galliano divatbemutató
British driver Lewis Hamilton uses his mobile phone as he attends the John Galliano during the 2016-2017 fall/winter ready-to-wear collection on March 6, 2016 in Paris. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / AFP / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
A csapat jogásza elárulta, a versenyhétvégéken folyamatosan emailekkel kell bombáznia a háromszoros világbajnokot, mert állandóan keresztbe tesz a szponzorok elvárásainak.

Amikor Lewis Hamilton 2012 végén elhagyta a McLarent, és a Mercedes gyári csapatához szegődött, az egyik legfőbb érve az volt, hogy új munkáltatója nagyobb szabadságot ajánlott neki, és kevesebb szponzori kötelezettséget rótt ki rá. Hamilton stílusa és életvitele azóta gyakorlatilag elszabadult, a brit pilóta rendszeresen jár felkapott divattervezők ruháiban különböző partikba, drága autókat, ékszereket vesz, és látszólag teljesen szabadon éli az életét. Ám ez a háttérben feszültségeket okoz.

„Folyamatosan figyeljük a helyzetet” – árulta el Caroline McGrory, a Mercedes csapat jogi osztályának vezetője egy Londonban rendezett sportjogi szemináriumon az AP szerint.

hogy ne hordja tovább a rikító sárga Louis Vuitton cipőjét, mert Pumát kellene viselnie” – említett egy példát.

Hamilton március elején John Galliano divatbemutatóján egy iPhone-nal a kezében Forrás: AFP/Martin Bureau

McGrory szerint a Hugo Boss is rendszeresen üzenetekkel bombázza, ha meglátják Hamiltont egy konkurens divattervező ruhájában felvonulni valamelyik versenytárs bemutatóján. Ez elég gyakran előfordul, sőt

Hamilton írásban is népszerűsített olyan márkákat, amelyek közvetlen piaci ellenfelei a Hugo Bossnak,

róluk pedig egy szót sem szólt.

„Nagyon rá van kattanva a divatra, különböző stílusokkal kísérletezik, folyamatosan divatbemutatókra jár” – nyilatkozta McGrory. „Felhívtak a Hugo Bosstól, és megkérdezték, hogy mit keres Lewis egy Alexander McQueen show-n? A szabadidejét töltötte ott, ez engedélyezett számára, de vékony jég, mert

a Hugo Bossról itt-ott.”

Hamilton viselkedésének elvi oka is lehet, és anyagi következménye is van, mert közvetlenül nem részesül a csapatok szponzorai által befizetett összegekből, hiszen azok elsősorban a vállalat működését és tevékenységét finanszírozzák. „Ezzel ráadásul elzárunk egy termékkategóriát a versenyzők elől, így ők személyes megállapodást sem köthetnek valakivel” – magyarázta McGrory.

A háromszoros világbajnok nem csupán a ruhagyártók türelmét teszi próbára: tavaly a Mercedes szemet hunyt afölött, hogy

egy LaFerrarit és egy McLaren P1-et is vásárolt

a gyűjteményébe. Korábban a mobiltelefonokat sem lehetett csak úgy mutogatni. „Még a cégvezetőink is a farzsebükben hordták az iPhone-jaikat” – emlékeztetett a jogász. „Nyilvánosan Blackberry-ket kellett használniuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!