Vágólapra másolva!
Még volt 5% tulajdonrésze a grove-i istállóban, most ezt is eladta egy amerikai üzletembernek, Brad Hollingernek.

Mielőtt 2013-ban a Mercedes F1-es csapatának igazgatója lett, Toto Wolff a Williams Grand Prix Holdings (WGPH) társtulajdonosa volt. Még 2009-ben vásárolt 15%-os részesedést a grove-i istállóban, amelyet két évvel később segített bevezetni a frankfurti tőzsdére.

A részétől két évvel ezelőtt kezdett megválni:

akkor, majd tavaly februárban újra eladott 5%-ot egy amerikai üzletembernek, Brad Hollingernek, most pedig a maradék 5%-kal is ugyanígy tett, így végleg kiszállt a Williamsből. Azt mondta, ő maga is meglepődött, hogy ez érzelmileg milyen mélyen érintette.

Wolffnak eddig a Mercedes főnökeként is volt részesedése a Williamsben Forrás: AFP

„Miután eredetileg kizárólag üzleti megfontolásból fektettem be a csapatba,

abban segédkezve, hogy átszervezzük ezt a nagyszerű független F1-es alakulatot" – magyarázta. „Büszke vagyok rá, hogy a versenyzés iránt ennyire szenvedélyesen rajongó csapattal szállhattam be a sportba. A jövője és alkalmazottai érdekében tökéletes üzleti döntéseket kellett hoznunk."

Wolff hozzátette: noha már 2013-ban megegyezett a Daimlerrel abban, hogy megválik a Williamsben szerzett részesedésétől, fontos volt, hogy rátaláljon a megfelelő vevőre. Az istállóban immár 15%-os tulajdonrésszel bíró Hollinger, a Vibra Healthcare LLC alapítója szerinte ilyen – ezzel egyetért Frank Williams is, aki „rendkívül sikeres, a Forma-1 iránt szenvedélyesen elkötelezett" embernek tartja az amerikai befektetőt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!