Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint visszaüthet Lewis Hamilton életmódja. Eddig bejött neki, de vajon meddig feszítheti a húrt?

Lewis Hamilton életmódja az egyik leggyakoribb beszédtéma F1-es körökben: a háromszoros világbajnok a 2014-es nagy csata után tavaly már kényelmesen legyőzte Nico Rosberget, de a szezon utolsó futamain visszaesett a teljesítménye, és

Mexikóban azt is elismerte, hogy kimerült a folyamatos bulizás miatt.

A korábbi F1-es pilóta, David Coulthard szerint „őrültség megkérdőjelezni, hogy Lewis nyerhet-e még egy bajnoki címet, hiszen az előző kettőt behúzta, de fel kell tenni a kérdést, hogy mire fordítja az energiáit.”

Ilyennek látjuk Hamiltont a versenyeken... Forrás: AFP

Coulthard a The Guardiannek elmondta, hogy Hamitont koncentráltnak látja a versenyeken, de úgy véli, „mindenki tudja, hogy nem könnyű ide-oda repkedni.” Reméli, hogy a Mercedes sztárjának pályán kívüli élete az idén sem befolyásolja majd a teljesítményét. Szerinte Ayrton Senna, Alain Prost vagy Nigel Mansell kapcsán azért nem merültek fel ilyen kérdések, mert az ő életvitelük nem adott okot aggodalomra.

Ehhez egyszerűen nem szoktunk hozzá. Ez nem kritika, csak megállapítás” – mondta Coulthard, aki szerint Hamilton még akár 10 évig is maradhatna az F1-ben, bár ő maga nem tervez ilyen hosszú időre. A skót veterán kitért arra is, hogy Hamilton életmódja „bosszantó” lehet Rosberg számára.

- emlékezett vissza DC a McLarennél töltött idejére. "Nico azt gondolhatja, amit akkor én is: vajon miért nem tudja legyőzni a srácot, akinek a figyelme valahol teljesen máshol jár?”

...és ilyennek privátban Forrás: Lewis Hamilton

Coulthard rámutatott, hogy Rosberg sem él kevésbé aktív életet, csak ő a versenyek között nem feltétlenül bulizni, hanem a családjához rohan Monacóba vagy Ibizára. Egy névtelenségbe burkolózó csapatfőnök viszont másképp látja a helyzetet.

mert ezt nem úszná meg, ha (Fernando) Alonso, (Sebastian) Vettel vagy (Daniel) Ricciardo ülne a másik autóban" - vélte. „Tavaly egyszer kitweetelte, hogy itt volt, ott volt, mindenhol volt a versenyek között, én meg arra gondoltam, hogy ez engem kikészítene. Ez pont valamelyik futam előtt volt, és Nico jól el is kalapálta utána.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!