Vágólapra másolva!
A német pilóta szerint az új időmérő ellentétes az F1 alapvető értékeivel, és egyébként sincs szükség változtatásokra. A négyszeres világbajnok úgy véli, nincs semmi baj a sportággal, de a vezetőivel igen.

Szokatlanul szókimondó nyilatkozatokat tettek a versenyzők az elmúlt napok során elsősorban az új időmérő szabályok, és a bukókeret miatt. Sebastian Vettel kiállt az utóbbi mellett, de élesen bírálta a döntéshozókat az időmérőt érintő szabálymódosítások, és az azt övező fejetlenség miatt. Lewis Hamiltonnal ellentétben nem hiszi, hogy a sportággal van baj, de szerinte sem mennek jó irányba a dolgok.

„Nem hiszem, hogy az F1 válságban lenne, a show szempontjából tökéletes állapotban van” – vélte. „A háttérben viszont, például a mostanában hozott döntések miatt nem túlzás azt mondani, hogy egy

Szerintem kissé kaotikus, ha néhány héttel a szezon kezdete előtt elkezdik újraírni az időmérő formátumát és szabályait, ahogy erről az elmúlt hetek során sokszor szó is esett.”

Vettelnek nem tetszik az F1-ben uralkodó zűrzavar Forrás: DPPI media/Vincent Curutchet

A Ferrari versenyzője kijelentette, „nem rajong” az időmérő új lebonyolításáért, és szerinte ezzel mindegyik versenyző egyetért vele. „Nem értjük, hogy mi volt a baj a régi időmérővel, és miért kell megváltoztatni. Fontos, hogy a sport az is maradjon.

„Ez mindig is a Forma-1 egyik alapértéke volt. Nem helyes ezt megváltoztatni ilyen extrém eszközökkel, káoszt szül és kritikákat ébreszt a versenyzők és a rajongók irányából. Ebből a szempontból kijelenthető, hogy (az F1-nek) iránymutatásra lenne szüksége” – jelentette ki a közismerten régivágású Vettel, de aki fontosnak tartja az F1 történelmét, de bizonyos ügyekben, például biztonsági kérdésekben üdvözli a változásokat.

A szabálymódosítást az F1-es stratégiai munkacsoport terjesztette be, ennek a Williams is tagja. Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerint „az emberek rögtön a negatívumokra koncentrálnak” és „fontos észben tartani, hogy

Hozzátette, „túl korai ítélkezni, szeretném Melbourne-ben megnézni, hogyan alakulnak a dolgok, aztán majd véleményt alkotunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!