Vágólapra másolva!
Két év börtönre ítéltek egy brit szélhámost, aki a Mercedes F1-es csapatának nevében járt el, de valójában semmi köze nem volt a vállalathoz.

Németországi üzleti megbeszéléseken vett részt, és a Mercedes F1-es csapatának ruházatát hordta, így próbált meg embereket átverni a brit Stuart Howatson, aki az istálló tagjának adta ki magát, írja a Coventry Telegraph. A 37 esztendős férfi 12 alkalommal élt vissza a csapat nevével, és követett el csalást, illetve lopásokat még 2014-ben, számos rendezetlen hotelszámlát hátrahagyva, sőt 1500 fontot egy nem létező állásra jelentkező magánszemélytől is kicsalt.

„A különböző alkalmak során elkövetett visszaélések arra a közös hazugságra épülnek, hogy a vádlott a Mercedes F1-es versenycsapatának operatív igazgatója” – mondta Sharon Bahia. Az ügyész szerint Howatson megtévesztő email címeket hozott létre, és azt állította, hogy azok a Mercedes northamptonshire-i irodáiban dolgozó asszisztenseihez tartoznak.

Megálljt parancsoltak - nem Rosbergnek, hanem - a szélhámosnak Forrás: AFP/Nelson Almeida

Az ügyész szerint a Howatson egy munkára jelentkező férfit, és párját rávette, hogy repüljenek el Kölnbe egy interjúra, operatív igazgatói állást, és cégautót is ígért neki, de ez természetesen nem valósult meg. A vádlott ügyvédje szerint Howatson 1,1 millió dollár értékben kötött szerződéseket informatikai cégekkel is, de a védő úgy véli, ebből Howatsonnak nem származott anyagi haszna, és személyiségzavarral magyarázta védence cselekedeteit, akit 2010-ben már elítéltek hasonló vétségekért.

Nem ez az első eset, hogy a Mercedes és jogelődje, a Brawn GP átverés részese lett. Mielőtt a Daimler átvette a csapatot Ross Brawnttól és a menedzsment többi tagjától, 2009-ben úgy hitték, hogy szponzorációs szerződést kötöttek a Henkellel, de kiderült, hogy ők is egy szélhámos áldozatai lettek, és a vegyipari vállalatnak semmi köze nem volt az állítólagos megállapodáshoz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!