Vágólapra másolva!
A W07 péntek délelőtt az ő kezében mutatkozott be Silverstone-ban, délután Hamilton is sorra kerül. Az első képek egy száguldó 2016-os autóról.

A Williamshez hasonlóan a Mercedes is pénteken küldte először pályára 2016-os versenyautóját az angliai Silverstone-ban. Helyi idő szerint délelőtt 10.15 tájban Nico Rosberg hajtott ki először a garázsból a W07-tel, amelynek elődje, a W06 Lewis Hamilton kezében megnyerte a tavalyi világbajnokságot. Délután Hamiltonra került a sor, hogy kipróbálja az autót.

Habár a hivatalos, kollektív tesztelés csak jövő hétfőn kezdődik Barcelonában,

több csapat kihasználja a szabályok által reklámfilm-forgatás céljából megengedett napok egyikét új autójának bejáratására.

Ilyenkor kizárólag a Pirelli demógumijait szabad használni, és legfeljebb 100 km-t lehet megtenni, de az alapszintű rendszerellenőrzésekhez ez is elegendő. Az új autóját pénteken leleplező Ferrari vasárnap, Barcelonában fogja elvégezni a bejáratást.

A Mercedes formális bemutatót nem tart az autójának. A csapat ma zárt ajtók mögött tesztelt, ezek a videók is a kerítés mögül készültek. A W07-et a sajtó és nagyközönség majd csak jövő hétfőn veheti alaposan szemügyre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!