Vágólapra másolva!
Szükség esetén a Manorhoz leigazolt Pascal Wehrlein és a DTM-ben induló Esteban Ocon is beugorhat Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg helyére.

A Mercedes tavalyi tartalékpilótája, Pascal Wehrlein az idén a Manornál fog versenyezni, de továbbra is a címvédő alakulat állományában marad. Szükség esetén vagy ő, vagy Esteban Ocon ugrik majd be Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg helyére – ez azért érdekes, mert Ocont a Mercedes „kölcsönadta" a Renault-nak, ahol szintén tesztpilóta lesz, miközben a DTM-ben épp a tavalyi bajnok Wehrleint váltja le.

„Ha valami úgy történik, hogy elég időnk van reagálni rá, biztosan találunk megoldást Pascal és a Manor segítségével.

ezért Pascalt hirtelen, egyik napról a másikra nem kérnénk el tőlük" – magyarázta a Mercedes csapatának igazgatója, Toto Wolff. „Amennyiben gyorsan kell megoldást találnunk, Esteban Ocon is a rendelkezésünkre áll."

Pascal Wehrlein is a Mercedes tartalékja marad Forrás: Daimler

Az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva Wolff hozzátette, hogy a 19 éves Ocon, a GP3 2015-ös bajnoka már jól ismeri a Mercedes szimulátorát, és ülést is készítettek neki. „Biztosra veszem, hogy szükség esetén meg tudnánk állapodni róla a Renault-val" – mondta.

Ocon eddig összesen három tesztnapot töltött el F1-es autóban: egyet a Lotusnál, kettőt a Force Indiánál. Wehrlein ezzel szemben már hét napot tesztelt, ő vezette a Mercedes tavalyi és tavalyelőtti autóját is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!