Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo szerint a fejébe vette, hogy úgysem lehet világbajnok velük, ami az egész csapatot rosszul érintette. A cég exelnöke ennek ellenére még ma is őt tartja a mezőny legjobb versenyzőjének.

A Motor Sport magazinban megjelent cikkből kiderül, hogy még a Ferrari előző elnöke, Luca di Montezemolo hívta a csapathoz Sebastian Vettelt, és bátorította arra az elődjét, Fernando Alonsót, hogy már 2014 végén, két évvel a szerződésének lejárta előtt távozzon.

„Az volt az érzésem, hogy

a Mercedesszel viszont akkor is az lenne, ha egy kézzel fogná a kormányt. Ez mindenki számára demotiváló volt" – magyarázta Montezemolo, akinek még Michael Schumacher tanácsolta, hogy igazolja le Vettelt

Alonso és Montezemolo: már egyikük sincs a Ferrarinál Forrás: AFP

A Ferrari egykori fő embere végül maga is áldozatul esett az F1-es program elhúzódó sikertelensége miatti tisztogatásnak, a Ferrarinál öt évet lehúzó Alonsóról alkotott véleménye azonban nem változott meg: továbbra is őt tartja az etalonnak.

„Egyértelműen fogalmazok:

legalábbis vasárnaponként" – mondta. „Az időmérőkön talán nem, mert (Lewis) Hamilton és Vettel egy mért körben gyorsabb nála, de a versenyeken elképesztően teljesít, egy igazi gép. Csakhogy motivációra volt szükségünk, ezért el kellett gondolkodnom azon, hogy a jövőnk biztosítása érdekében mit kell tennem."

Itt jött a képbe Vettel, aki tavaly – immár Sergio Marchionne elnöklete és Maurizio Arrivabene csapatfőnöksége alatt – három nagydíjgyőzelmet aratott a Ferrarival.

Egyelőre úgy tűnik, a csere kifizetődött,

Arrivabene ugyanis többször hangsúlyozta, hogy a német versenyző milyen pozitív hatással van a Ferrarira.

„Emlékeztem, hogy amikor 2009-ben megpróbáltam rávenni Michaelt, ugorjon be a sérült Felipe (Massa) helyére, azt mondta, Vettel az a srác, akire a jövőben szükséged lesz" – idézte fel Montezemolo.

A cikk megerősíti, hogy Alonso a Mercedeshez szeretett volna igazolni, de mivel ott nem volt üres hely, a 2015-ös szezont még a Ferrarinál akarta eltölteni, erre azonban Vettel érkezése miatt nem maradt lehetősége. Így került jelenlegi csapatához, a McLarenhez, ahol tavaly a középmezőnyben sínylődött az F1-be visszatérő Honda problémái következtében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!