Ecclestone: Nem tudom megmenteni az Olasz Nagydíjat

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Manor, Scuderia Toro Rosso, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj, rajt
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Will Stevens of Great Britain and Manor Marussia, Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing, Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso and Kimi Raikkonen of Finland and Ferrari during the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 6, 2015 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150906-00503 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Az olaszok térfelén van a labda, mondja. Azért nem túl pesszimista a verseny jövőjét illetően.

A héten kiderült, hogy ismét zátonyra futottak a tárgyalások Bernie Ecclestone és az illetékes autóklubok, az olasz és a milánói között a monzai F1-es verseny jövőjével kapcsolatban. Habár a korábban problémás jogdíjról állítólag sikerült megegyezniük, a sport nagyura most amiatt aggódik, hogy a pályának nincs meg a pénze a bevállalt felújításhoz.

– élcelődött a Reutersnek nyilatkozva. „Pár hónappal ezelőtt azt ígérték, minden rendben lesz, tudják, hogy állnak, már megállapodtak mindenben, semmi dráma. Tegnap viszont már azt hallottam, hogy politikailag zűrös a helyzet, de majd megoldják. Vagy nem. Mi semmit nem tehetünk."

Monza jövője még mindig bizonytalan Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Monza jövője az F1-es versenynaptárban régóta bizonytalannak számít. Az olasz autóklub, az ACI elnöke állítólag már meg is tette az első lépéseket annak érdekében, hogy szükség esetén Imolába vagy Mugellóba vigye át a nagydíjat. Ecclestone elismerte, hogy nem tudja, mi lesz az egyik legjobb hangulatú, leggazdagabb múltú futam sorsa.

„Ezt az ügyet kizárólag az olaszok tudják megoldani Olaszországban. Határidő nincs" – tette hozzá félig-meddig megnyugtatóan. „Annyi idejük van rá, amennyit csak akarnak, feltéve, hogy még ebben a hónapban végeznek..."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!