Vágólapra másolva!
Állítása szerint nem is ismeri azt a Marco Sorensent, aki a napokban lesújtóan nyilatkozott róla, és semmi alapja nincs, hogy ennyivel el lenne maradva az F1-es versenyzők tempójától.

Egy fiatal dán versenyző, Marco Sorensen pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy azért bojkottálta a Lotust, mert hiába töltött el rengeteg időt az F1-es csapat szimulátorában, ők a nála „12 másodperccel lassabb" női tesztpilótájuknak, Carmen Jordának ígértek különféle lehetőségeket. A spanyol hölgy azonban dühösen reagált a vádra, azt állítva, hogy még csak nem is ismeri Sorensent.

„Az igazat megvallva azt sem tudom, ki ő" – mondta az AS-nek. „Soha nem találkoztam vele Enstone-ban. Tavaly nem volt a csapat tagja. Szeretném, ha inkább a saját pályafutására koncentrálna. Nem helyes, hogy a saját eredményeire csak másokén, konkrétan az enyémen keresztül tudja felhívni a figyelmet."

Carmen Jordá tagadja, hogy ennyivel lassabb lenne a szimulátorban Forrás: Lotus F1 Team

Jordá kétségkívül pont nélkül zárta csaknem két szezonon át tartó GP3-as pályafutását, azt azonban határozottan visszautasította, hogy annyival gyengébben teljesítene a szimulátorban, mint Sorensen állította.

„Hihetetlen, hogy ezt mondta" – dühöngött. „Tavaly többnyire egy másodpercre voltam (Romain) Grosjeantól. Ha elhisszük Sorensen számait, az azt jelenti, hogy ő 11 másodperccel gyorsabb volt Romainnél. Nos, egy ilyen versenyzőt az összes csapat azonnal leigazolna."

Jordát még a Lotus igazolta le fejlesztőpilótának, s bár a csapat új tulajdonosa, a Renault is bizalmat szavazott neki, az autójukat még nem vezethette.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!