Társoldalunk:

Maldonado jövőre visszatérne

2016.02.02. 12:48

A menedzsere szerint barátságos körülmények között távozott a Renault-tól. Azt még nem tudja, az idén mihez kezd.

Bár a csapat még nem reagált erre, Pastor Maldonado hétfőn délután megerősítette, hogy azonnali hatállyal távozik a Renault-tól – minden bizonnyal azért, mert szponzora, az alacsony olajárral küzdő PDVSA nem fizette ki az esedékes részletet az istállónak. Az utódja várhatóan Kevin Magnussen lesz, amit a Renault szerdai csapatbemutatóján jelenthetnek be.

Felmerült, hogy ha sikerül megmentenie valamennyit a PDVSA támogatásából, Maldonado a Manornál lelhet menedékre. Ez valószínűtlennek tűnik, mert a Motorsport.com-nak nyilatkozva a menedzsere, Nicolas Todt nem tett róla említést, viszont azt állította, a venezuelai versenyző 2017-ben szeretné visszatérni az F1-be.

Maldonado nem adta fel az F1-es álmaitForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem mondtunk le az F1-ről, dolgozni fogunk rajta, hogy remélhetőleg már jövőre megtaláljuk a visszavezető utat" – jelentette ki. „Ami ezt a szezont illeti, egyelőre korai lenne megmondani, mihez kezdünk."

Annak ellenére, hogy a 2012-es Spanyol Nagydíjon Maldonado egy győzelmet is aratott, 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben megdöbbentő módon egyszer sem tudott 2 pontnál többet gyűjteni a szezon folyamán. A tavalyi idény végén viszont javuló tendenciát mutatott a teljesítménye: az utolsó hat futamból négyszer végzett a legjobb tíz között, és 27 ponttal 14. lett az összetettben. Igaz, csapattársa, Romain Grosjean 51 ponttal zárt.

Todt egyébként a kérdésre, hogy Maldonado kirúgásának a Renault-tól lehetnek-e jogi következményei, annyit felelt: a szakításra „barátságos" körülmények között került sor. A venezuelai versenyző szerződését a csapat jogelődje, a Lotus múlt ősszel meghosszabbította 2016-ra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!