Maldonado jövőre visszatérne

Forma-1, Osztrák Nagydíj, Pastor Maldonado, Lotus
Lotus F1 Team's Venezuelan driver Pastor Maldonado drives off through the gravel during the second practice session at the Red Bull Ring in Spielberg on June 19, 2015, ahead of the Austrian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A menedzsere szerint barátságos körülmények között távozott a Renault-tól. Azt még nem tudja, az idén mihez kezd.

Bár a csapat még nem reagált erre, Pastor Maldonado hétfőn délután megerősítette, hogy azonnali hatállyal távozik a Renault-tól – minden bizonnyal azért, mert szponzora, az alacsony olajárral küzdő PDVSA nem fizette ki az esedékes részletet az istállónak. Az utódja várhatóan Kevin Magnussen lesz, amit a Renault szerdai csapatbemutatóján jelenthetnek be.

Felmerült, hogy ha sikerül megmentenie valamennyit a PDVSA támogatásából, Maldonado a Manornál lelhet menedékre. Ez valószínűtlennek tűnik, mert a Motorsport.com-nak nyilatkozva a menedzsere, Nicolas Todt nem tett róla említést, viszont azt állította, a venezuelai versenyző 2017-ben szeretné visszatérni az F1-be.

Maldonado nem adta fel az F1-es álmait Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nem mondtunk le az F1-ről, dolgozni fogunk rajta, hogy remélhetőleg már jövőre megtaláljuk a visszavezető utat" – jelentette ki. „Ami ezt a szezont illeti, egyelőre korai lenne megmondani, mihez kezdünk."

Annak ellenére, hogy a 2012-es Spanyol Nagydíjon Maldonado egy győzelmet is aratott, 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben megdöbbentő módon egyszer sem tudott 2 pontnál többet gyűjteni a szezon folyamán. A tavalyi idény végén viszont javuló tendenciát mutatott a teljesítménye: az utolsó hat futamból négyszer végzett a legjobb tíz között, és 27 ponttal 14. lett az összetettben. Igaz, csapattársa, Romain Grosjean 51 ponttal zárt.

Todt egyébként a kérdésre, hogy Maldonado kirúgásának a Renault-tól lehetnek-e jogi következményei, annyit felelt: a szakításra „barátságos" körülmények között került sor. A venezuelai versenyző szerződését a csapat jogelődje, a Lotus múlt ősszel meghosszabbította 2016-ra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!