Vágólapra másolva!
A hétvégén rendezték a közel-keleti MRF Challenge zárófordulóját, ahol ismert F1-es pilóták leszármazottai is küzdöttek a dicsőségért. A veteránok közben a Daytonai 24 órás versenyen bizonyítottak.

Emerson Fittipaldi unokája, Pietro, Michael Schumacher fia, Mick, valamint Adrian Newey csemetéje, Harrison is rajthoz állt a közel-keleti MRF Challenge zárófordulóján, az indiai Csennaiban. A hétvégén négy futamot rendeztek, amelyek közül Fittipaldi bajnoki esélyeshez méltón kettőt meg is nyert, így nem volt kérdés, hogy ő lesz a négyfordulós téli sorozat végső győztese. A brazil versenyző két pole pozícióját váltotta győzelemre, így gondtalanul készülhet a Formula V8 3.5-ös szezonjára.

Mick Schumacher két dobogós helyet is szerzett a hétvégén Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf

Mindkét alkalommal az F3-ba tovább lépő Harrison Newey követte az ifjú Fittipaldit, így a brit fiatal is begyűjtött két második helyet. Szintén jól szerepelt a sorozatban bemutatkozó ifjú Schumacher: Mick az első futamon rögtön a 3. helyen végzett, majd az utolsó versenyen javítani is tudott, és a dobogó 2. fokára állhatott fel. Bár a 14 futamos szezon során csupán 4 versenyen vett részt, így is az összetett 10. helyére jött fel.

Schumacher ráadásul az egyik futamon több helyet vesztett is, mert összeütközött a sorozat női versenyzőjével, Tatiana Calderónnal, aki a balesettől függetlenül is a pontverseny 2. helyén zárt a hétvégén szintén győzelmet elérő Nyikita Troitskij és Alessio Picariello előtt. Miközben a fiatalok Indiában, felmenőik kortársai, köztük Pietro nagybátyja, Christian Fittipaldi, illetve Schumacher volt csapattársa, Rubens Barrichello a 24 órás versenyen próbáltak szerencsét.

Közülük Barrichello volt a legsikeresebb, mivel váltótársaival a 2. helyen végzett, mindössze 26 másodperccel lemaradva a győztestől egy Chevrolet Corvette volánja mögött. Fittipaldiék a 4. helyen zártak szintén Corvette-tel, őket pedig Alex Wurz és társai Riley-Fordja követte az 5. helyen. A GTLM kategóriában feltűnt Jan Magnussen (8.), Giancarlo Fisichella (12.), Sébastien Bourdais (31.), és Baumgartner Zsolt egykori F1-es csapattársa, Gianmaria Bruni (41.) is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!