Vágólapra másolva!
A két legenda fia az indiai MRF Challenge fináléjának időmérőjén csapott össze. Egy Fittipaldi mindkettejüknél gyorsabb volt.

Nagy nevek gyűltek össze az indiai téli formaautó-sorozat, az MRF Challenge madrasi döntőjére, amelyre a hétvégén kerül sor. A múlt október óta megrendezett tíz futam alapján két győzelemmel a brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres F1-es világbajnok Emerson 19 éves unokája vezeti az összetettet (egyébként egy hölgy, a kolumbiai Tatiana Calderon előtt), míg a Harrison Newey, a legendás tervezőmérnök fia a 8. helyen áll.

A fináléra újoncként csatlakozott hozzájuk Mick Schumacher is, Michael 16 éves fia – sőt egy másik veterán csemetéje, Guiliano Alesi szintén részt vett volna a versenyeken, de gondjai akadtak a vízummal, ezért nem engedték be Indiába.

Mick Schumacher (középen) tavaly egy győzelmet aratott az F4-ben Forrás: ADAC F4

Pénteken az edzésekre és az időmérőre került sor, amelyen a listavezető Fittipaldi szerezte meg a pole pozíciót mindössze 3 ezredmásodperccel az ifjú Newey előtt. Egy ideig úgy tűnt, Schumacher a 3. hellyel mutatkozhat be, mígnem az utolsó pillanatban egy helyi pilóta, Tarun Reddy beférkőzött elé.

Micknek egyébként a gokartos évek után a tavalyi volt az első szezonja formaautókkal, és az ADAC belépőszintű F4-es bajnokságában a 10. helyen végzett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!