Vágólapra másolva!
Továbbra is fennáll az esélye, hogy 2017-től megváltoztatják a versenyhétvégék programját, és szombaton egy sprintfutamot rendeznek. Pénteken vitatják meg az ötletet.   

A Stratégiai Munkacsoport tavaly nyáron vetette fel, hogy változtatni kellene a Forma-1-es versenyhétvégék megszokott programján, mert szerintük ezzel is vonzóbbá lehetne tenni a sportot a nézők számára. Az ötleteik között szerepelt egy szombat délutáni sprintverseny bevezetése, amely az akkori javaslatuk szerint a vasárnapi főfutam rajtrácsáról döntött volna, szerintük ugyanis a szombati napnak jelenleg nincs elég súlya a hétvégéken.

Az elképzelés szerint szombat délelőtt rendeznének egy időmérő edzést, amely a sprintfutam rajtrácsáról döntene. Állítólag a kvalifikáció jelenlegi lebonyolításán is változtatnának, de azt is megfontolják, hogy a pénteki edzésnapokat érdekesebbé tegyék-e valamilyen módon.

Egy szombati sprintfutammal tennék izgalmasabbá a hétvégéket Forrás: AFP

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei pénteken találkoznak a csapatok képviselőivel, és a 2017-es technikai szabályok mellett az F1i.com szerint a hétvégi program módosítását is megvitatják majd.

A versenyhétvége programját ritkán változtatják ilyen jelentős mértékben. Legutóbb 2006-ban vezettek be új rendszert az időmérő edzéseken, azóta áll három részből a kvalifikáció. Az autósportban egyébként számos bajnokságban rendeznek két versenyt egy hétvégén: a DTM a tavalyi idényben duplázta meg a versenyeinek számát, a GP2-ben és a GP3-ban a kezdetektől két futamot rendeznek, és néhány IndyCar pályán is kétszer versenyez a mezőny.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!