Vágólapra másolva!
Claire Williams elismeri, néha kislánynak érzi magát az F1 vezető személyiségei között. Szeretné, ha igazi nagy csapatként tekintetének a Williamsre.

A Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams úgy érzi, néha nem tudja elég bátran képviselni az istálló érdekeit a Forma-1-ben. A Williamsnél hivatalosan még édesapja, Frank Williams a főnök, de Claire az, aki a futamok helyszínén irányítja a csapatot, és részt vesz az F1 ügyeit érintő megbeszéléseken, például a Stratégiai Munkacsoport ülésein.

„A sportunkat a férfiak uralják, időnként én vagyok az egyetlen nő a szobában" – mondta Williams az Associated Pressnek. „Ott ülök Bernie Ecclestone, Jean Todt, Christian Horner és Toto Wolff mellett, akik mind elképesztően nagy nevek a sportban. Néha kislánynak érzem magam közöttük. Ilyenkor azt kívánom, hogy bárcsak kicsit bátrabban tudnék küzdeni a csapatomért, amikor én képviselem az érdekeinket."

Claire Williams úgy érzi, bátrabb is lehetne Forrás: AFP

A Williams a Forma-1 történetének harmadik legsikeresebb csapata, eddig hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnoki címet szereztek. 1997 óta azonban nem nyertek bajnokságot, és volt néhány idényük, amikor az utolsó pontszerző helyekért is keményen kellett küzdeniük. A csapat 2014-ben feltámadt, és az elmúlt két szezonban harmadikként végzett a konstruktőrök között, de Williams szerint a közvélemény továbbra is úgy tekint rájuk, mint akik esélytelenek a nagyobb istállók ellen. Ezen a felfogáson szeretne változtatni.

„Szerintem nem lehet esélytelennek nevezni egy olyan csapatot, amely 16 világbajnoki címet nyert. A legfőbb céljaim közé tartozik, hogy lemossam az istállóról ezt a bélyeget, mert szerintem ez az összes csapattagra negatív hatással van" – magyarázta. „550 ember dolgozik nálunk, és nekem arra kell őket ösztönöznöm, hogy a vérüket, a könnyeiket és az izzadtságukat adják a győzelemért. Erre van szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk ebben a sportban."