Vágólapra másolva!
Az ausztrál a korábbi csapattársát tartja a legjobb F1-es versenyzőnek, de Alonsót és Hamiltont is dicsérte. Szerinte Maldonado nem való a mezőnybe.

Mark Webber a korábbi Red Bull-os csapattársát, Sebastian Vettelt emelte ki, amikor arról kérdezték, ki a legjobb versenyző a Forma-1 jelenlegi mezőnyében. Az ausztrál először három pilótára szűkítette le a listát, de végül Vettel mellett döntött, aki 2010 és 2013 között az ő csapattársaként nyert négy világbajnoki címet.

Webber a tavaly a McLarennel küszködő Fernando Alonsóról is hasonlóan jó véleménnyel van, de szerinte a spanyol manapság nem hozza ki magából a legtöbbet. „Azt nem mondanám, hogy Fernando leeresztett, de a motivációját jelenleg biztosan nehéz fenntartania" – mondta az ausztrál, aki 2015-ben a hosszútávú világbajnokságban (WEC) lett bajnok a Porsche színeiben.

Webber szerint Lewis Hamilton is „hihetetlenül gyors", de mindent figyelembe véve Vettelt tartja a legjobbnak. „Ha csak egyiküket választhatom,

és sikerre képes vezetni őket. Szerintem hamarosan a Ferrarival is megteszi ezt" – nyilatkozta az Australia's Wheels magazinnak.

Korábbi csapattársa elismerően nyilatkozott Vettelről Forrás: AFP

„Sebastian iszonyúan kiegyensúlyozott, sajnos ezt annak idején kénytelen voltam a saját káromon megtanulni, de tényleg igencsak durva ellenfél. Lewisnak nagyobb kihívást jelent, hogy mentálisan is mindig a csúcson legyen, Sebastian viszont egy igazi némethez illően mindig formában van."

Nem mindenki ért azonban egyet Webberrel: a McLaren frissen kinevezett vezérigazgatója, a Volkswagentől érkezett

Jost Capito úgy véli, Alonso a mérce a többi pilóta számára.

A szakember már nagyon várja, hogy megkezdje a munkát a McLarennél, hiszen elmondása szerint gyerekkora óta csodálta az istállót, és Alonsóval is szeretett volna együtt dolgozni.

Szavazzon!

Ön szerint ki az F1-es mezőny legjobbja?

„Személyesen még nem ismerem, de nagyon csodálom őt" – mondta Capito a spanyolról. „Főleg azok után, hogy követtem a tavalyi teljesítményét. Nem adta fel, folyamatosan biztatta a csapatát, pedig egy hozzá hasonló versenyzőnek biztosan bosszantóak ezek az eredmények. Számomra ő a legjobb versenyző a Forma-1-ben."

A legjobb után Webbernek egyébként a legrosszabb versenyzőt is meg kellett neveznie, és erről már határozottabb véleménye volt. „Valószínűleg (Pastor) Maldonado az" – jelentette ki. „Az F1 meghaladja a képességeit, nem kellene ott lennie a mezőnyben. Lényegében csak a rajtrácsot töltik fel vele."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!