Vágólapra másolva!
Massimo Rivola mostantól a Ferrari tehetségkutató programját vezeti, így nem lesz közvetlen munkakapcsolata a versenyistállóval. Mick Schumacher szerződtetéséről is pletykálnak.

Nem Sebastian Vettel tesztje az egyetlen jele annak, hogy a Ferrarinál gőzerővel készülnek a 2016-os szezonra. Massimo Rivola, az istálló sportigazgatója kollégáinak írt levelében jelentette be, hogy elhagyja eddigi posztját, és a továbbiakban a vállalat tehetségkutató programját, a Ferrari Driver Academy-t vezeti. Rivola honfitársát, Luca Baldisserrit váltja, aki nemrég távozott Maranellóból, hogy a Williamshez szegődő fiatal, Lance Stroll mentora legyen.

„Úgy döntöttem, gondját viselem a Ferrari Driver Academy megújításának” – írta Rivola, de levelében azt is leszögezi, hogy a döntést valójában munkáltatója hozta meg. „Egy olyan szimbolikus pilóta, mint Jules (Bianchi) elbúcsúztatása egy igazi, új kihívás szikráját hozta el” – utalt az akadémia egyetlen olyan tagjára, akinek valós esélye volt, hogy a Ferrari versenyzője legyen. Rivola arra is kitért, hogy korábban a fiatal Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval is együtt dolgozhatott.

Massimo Rivola eltűnik az F1-es csapat közeléből Forrás: © FOTO ERCOLE COLOMBO/© FOTO ERCOLE COLOMBO/© Foto Ercole Colombo

Az olasz menedzser 1998-ban csatlakozott a Minardi marketing részlegéhez, és sportigazgatóként egészen 2009-ig a közben Toro Rossóvá váló faenzai istállót szolgálta, majd a nagy testvérhez, a Ferrarihoz igazolt. A pletykák szerint Rivolát tavaly egy rövid időre felfüggesztették, ezért kihagyta a Spanyol Nagydíjat, de a Ferrari szerint az időleges távolmaradásnak magánéleti okai voltak, és Monacóban már vissza is tért.

Tavaly felmerült, hogy a Ferrari eddig nem túl sikeres akadémiája lehúzza a rolót, de Rivola kinevezése egyértelműsíti, hogy a program továbbra is folytatódik. Az eddigi elsőszámú támogatott, Raffaele Marciello viszont távozott a kötelékből, és a Sauber az Autosportnak azt is megerősítette, hogy tesztpilótai megbízása is megszűnik. Marciello szerint ennek oka, hogy nem volt jóban Maurizio Arrivabenével, a Scuderia csapatfőnökével.

Mick Schumacher (középen) édesapjához hasonlóan hamarosan vörösbe öltözhet Forrás: ADAC F4

„Nem tartott alkalmasnak az F1-es részvételre, úgyhogy ennek vége lett. Az ember nem felelhet meg mindenkinek. Ha akartak volna, találhattak volna nekem egy versenyzői ülést egy Ferrari motort használó csapatnál” – lamentált a 21 esztendős pilóta. Az F1i.com közben úgy értesült, hogy hamarosan csatlakozhat az akadémiához a korábbi hétszeres világbajnok Ferrari-legenda, Michael Schumacher fia, Mick is.

Schumacher Jr. tavaly a német F4-es bajnokságban indította autóversenyzői pályafutását. Középszerű eredményei ellenére óriási érdeklődés övezi, és az is elképzelhető, hogy az idén már nem a Van Amersfoort Racingnél, hanem nagybátyja csapatánál az F4-ben vagy a Ferrarihoz kötődő Prema istállónál folytatja karrierét egy szinttel feljebb, az F3-as Európa-bajnokságban. A Prema alapítója, Angelo Rosin megerősítette, hogy tárgyalnak Sabine Kehmmel, Schumacher menedzserével.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!