Vágólapra másolva!
Tavaly leszavazták a kezdeményezést, de az FIA elnöke, Jean Todt elárulta, hogy a jövő héten újra előveszik.

A verseny közbeni tankolást 2009 végén száműzték az F1-ből, de máig vannak, akik úgy vélik, a show ettől rosszabb lett. A Stratégiai Munkacsoport tavaly május közepén meg is szavazta, hogy 2017-től visszahozzák, a csapatok azonban pár héttel később ellene döntöttek, és a terv lekerült a napirendről.

Az FIA elnöke, Jean Todt ennek ellenére továbbra is jó ötletnek tartaná a tankolás újbóli bevezetését, ezért a jövő héten, amikor két napos találkozót tart a motorgyártókkal Genfben, elő fog hozakodni vele. „Így igaz" – mondta az Autosport Internationalen. „Ha kétségeink vannak egy döntés helyessége felől, márpedig ebben az esetben nekem vannak, miért ne gondolnánk át újra?"

Todt még mindig visszahozná a tankolást Forrás: AFP/Eugene Hoshiko

„Tudják, miért tiltották be a tankolást? Azért, mert drágának ítélték az utántöltő-berendezés szállítását" – tette hozzá. „Pedig évi 50 ezer euróról beszélünk. Én támogatom a költségcsökkentési törekvéseket, de egy ekkora összeg nem döntő az egész nagyságrendjét tekintve, és jót tenne a shownak."

Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a csapatok tavaly júniusban nem a költségek miatt szavazták le a tankolás rehabilitálását, hanem azért, mert egy tanulmány szerint negatívan befolyásolná az előzések számát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!