Vágólapra másolva!
A Williams FW08C-t a hétvégi Autosport Internationalön vezetheti. Noha már 34 éves, úgy érzi, a csapatok még jövőre is érdeklődni fognak iránta.

Felipe Massa a hétvégi Autosport International keretében kipróbálhatja az első F1-es autót, amelyet honfitársa, Ayrton Senna vezetett.

A legendás brazil az éles bemutatkozása előtti évben, 1983 júliusában, az angliai Donington Parkban ülhetett be a Cosworth motoros Williams FW08C-be, konkrétan Keke Rosbergébe. Habár egy másodperccel jobb időt ért el, mint a csapat hivatalos tesztpilótája, Jonathan Palmer, nem szerződtették le – később tesztelt a Brabhammel és a McLarennel is, majd 1984-ben a Tolemannel lépett az F1 porondjára. Az FW08C-be egyébként a 2012-es Goodwood Festival of Speed-en már az unokaöccse, Bruno Senna is beülhetett.

Ayrton Senna a Williams FW08C-ben az első F1-es tesztjén Forrás: Williams

Massa az idén már a harmadik évét fogja tölteni a Williamsnél, s noha 34 évesen ő a mezőny egyik legidősebb tagja, és a visszavonulása is többször szóba került, úgy véli, jövőre megint nagy lesz iránta a kereslet, mert a 2017-re tervezett új szabályok bevezetése miatt megnő a rutin jelentősége.

„Olyan versenyzőket keresnek majd, akik tudják, milyen visszajelzéseket adjanak, és képesek segíteni a fejlesztésekben. Úgyhogy talán maradhatok egy versenyképes állásban, de ezt egyelőre nehéz megítélni" – mondta Massa, aki 2002-es bemutatkozása óta 229 nagydíjon vett részt, ezzel az örökranglista 10. helyén áll. „Ha nem tudom folytatni azon a szinten, amelyre szükségem van, és amelyről úgy érzem, hogy megérdemlem, akkor inkább kiszállok. Még van időm gondolkodni."

Massa csapattársa a Williamsnél az idén is Valtteri Bottas lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!