Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint csak az erőforráson múlt, hogy a Red Bull győzelem nélkül zárta a 2015-ös szezont. A Magyar Nagydíj jelentette a fordulópontot az idényükben.

Daniel Ricciardo úgy véli, a Red Bull a kezdeti nehézségek után annyit javult a 2015-ös idény végére, hogy egy jobb motorral futamokat nyerhettek volna. A 2014-ben még három győzelmet bezsebelő istálló tavaly is folyamatosan fejlesztette a kasztniját, és Ricciardo szerint csak a gyenge és megbízhatatlan Renault motor akadályozta meg őket a győzelemben.

Az ausztrál szerint a Magyar Nagydíjtól kezdve – ahol Danyiil Kvjattal együtt dobogóra állhatott – lényegesen jobb volt az autójuk, mint az idény elején, noha az eredményeken ez kevésbé látszódott. „A magyar futam óta az autónk nemcsak jobban teljesített, hanem beállítani is könnyebb volt" – nyilatkozta az Autosportnak. „Péntek esténként sokkal korábban befejeztük a munkát."

A Red Bull 2015-ben nem tudott futamot nyerni Forrás: AFP

Ricciardo szerint már a silverstone-i fejlesztések bevetésével is érezhető javulást értek el, a Magyar Nagydíj után pedig futamokat is nyerhettek volna egy jobb motorral. „Tényleg úgy gondolom, hogy ha a budapesti futamtól kezdve egy Mercedes lett volna az autónk hátuljában, akkor legalább néhány versenyt nyerhettünk volna" – jelentette ki az ausztrál, aki úgy véli, a Red Bullt az autók orrára vonatkozó szabályok módosítása is hátráltatta az idény elején.

„Akkor kezdett javulni a formánk, amikor Silverstone-ban bevetettük az új orrkúpot és első szárnyat. Ez nagy előrelépés volt" – magyarázta. „Rengeteg orrot kipróbáltunk, és sok kombinációt teszteltünk. Ezen a területen valószínűleg később jöttünk rá a megoldásra, mint kellett volna."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!