Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok nem számít arra, hogy visszaesik csapata versenyképessége, és szerinte ő maga is tovább tud fejlődni a tavalyi megingások után.

Két éve szinte megállíthatatlan a Mercedes az F1-ben: a 2014-es szezon kezdete óta 38 futamból 32-t megnyertek, Lewis Hamilton révén pedig két egyéni bajnoki címet is bezsebeltek, míg Nico Rosberg összetett 2. helyeinek köszönhetően a konstruktőri trófea sorsa sem volt kérdéses. A Ferrari tavaly kezdett magára találni, de csak három versenyen tudtak győzni, és Hamilton szerint 2016-ban is az ő csapata a legesélyesebb az újabb sikerekre.

„Még legalább egy évig ilyen erősek maradunk” – jelentette ki az Autosportnak. „Persze némi bizonytalanság azért jelen van, mert az autó versenyképessége eltolódhat, akár vissza is eshet. Viszont a csapatunk már nagyon erős alapokra épül, és ez nem fog megtörténni. Nagyon magabiztosan állíthatom, hogy ez nem fog előfordulni” – mondta Hamilton, aki az idén akár a négyszeres bajnok Alain Prostot és Sebastian Vettelt is beérheti.

A győzelmi sorozat folytatására készül Forrás: Daimler

Hamilton 2014-ben nagyon szoros küzdelmet vívott Rosberggel, tavaly viszont a szezon nagy része során egyértelműen csapattársa fölé nőtt. A nyári szünet előtt aztán Hamilton megingott a Magyar Nagydíjon, és az idény végéhez közeledve romlani kezdett a teljesítménye Rosberghez képest. Ő az autó beállításait okolta, de azt is elismerte, hogy a túlzásba vitt bulizás is közrejátszott abban, hogy a német zsinórban szerezte a pole pozíciókat, és az utolsó három versenyt meg is nyerte.

„Nem hiszem, hogy az ember állandóan képes csúcsformában teljesíteni. Mindig vannak hullámvölgyek” – közölte. „A tavalyi év nagy része során a legjobb formámat tudtam adni, aztán a végén volt három verseny, ami úgy-ahogy elment. Még akkor is viszonylag jól vezettem, és nem követtem el hibákat. Van jó oldala is annak, amikor az ember nincs 100 százalékon, mert a következő évre még javulni tud. Szerintem minden évben fejlődünk, nem csak emberként, sportolóként is.”

„Remélem, hogy a tavaly télen megtanultakat is be tudom építeni a felkészülésembe. Bízom abban, hogy ki tudom küszöbölni a fizikai és mentális nehézségeket, és még erősebbé válhatok” – utalt szakítására Nicole Scherzingerrel, és az F1-es versenyzőknek előírt kemény edzéstervre. „ Még mindig viszonylag fiatal vagyok, úgyhogy csak a leküzdendő hegyet látom magam előtt. Nem érzem, hogy az árnyoldalát is látnám, ez hajt továbbra is előre” – mondta a 31 esztendős pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!