Vágólapra másolva!
A Red Bull továbbra sem tudja megemészteni, hogy nem kaptak Mercedes motort 2016-ra, de már a márkára jellemző, humoros formában élcelődnek ellenfelük fukar főnökén.

Nagyon szeretett volna túladni a Renault motorokon az idén csak küszködő Red Bull, és a nyáron úgy tűnt, ez a Mercedes révén meg is valósulhat. Az üzlet viszont meghiúsult, mert hiába támogatta még Niki Lauda is, hogy a stuttgartiak erőforrásai kerüljenek a korábbi világbajnok istálló autóiba, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Toto Wolff lebeszélte erről az igazgatótanácsot, a Red Bull pedig két szék között a pad alá esett, és hónapokig kilincseltek a többi gyártónál.

Végül a TAG-Heuer névre keresztelt Renault erőforrásoknál maradtak, mert a többi gyártó sem szolgálta ki őket, de a Mercedesre, pontosabban Toto Wolffra különösen neheztelnek. Valószínűleg azért, mert Dietrich Mateschitz és Lauda már kezet is rázott a megállapodásra. A korábbi elégedetlenkedés és fenyegetőzés után viszont a Red Bull úgy tűnik, visszatér a saját stílusához, és humoros formában, önirónikusan kívántak kellemes ünnepeket és boldog újévet követőiknek a Twitteren.

Bernie megsajnálta a Red Bullt, és felajánlott egy autót a magángyűjteményéből

Nem maradt adós a válasszal a Mercedes menedzsmentje sem. Az „elütött” Toto Wolff és a főtervező, Aldo Costa versenyzőik, Nico Rosberg és Lewis Hamilton sisakjaiba bújva sajátos versenyt vívott a csapat főhadiszállásának recepciós pultja körül, majd nagy nevetés közepette ledöntöttek két, Red Bull-flakonokból épített falat. Ezek után csak találgatni lehet, hogy Bernie Ecclestone mivel emeli a tétet a saját, minden évben jellegzetes karácsonyi üdvözlőlapján…

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!