Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok méltatta csapata idei fejlődését, de kijelentette, a Mercedes egyelőre az autó és az erőforrás terén is jobban áll. Ígéretes fejleményeket lát a színfalak mögött.

Nagyot lépett előre a Ferrari 2015-ben és új pilótájuk, Sebastian Vettel is visszatalált régi önmagához az új környezetben. Ennek eredménye három győzelem, sorozatban hozott dobogós helyek, és a lehető legjobb helyezés a vert mezőnyben. A Mercedes idei fölényére még az olaszoknak sem volt tartós ellenszere, és erre a csapatát nagyra becsülő, de a realitások talaján álló Vettel is figyelmeztetett.

„Szerintem a helyzet végül is nagyon egyszerű: nagy lépéseket tettünk az idén, közelebb kerültünk a Mercedeshez, de ahhoz nem eléggé, hogy azt mondhassuk, lőtávolban vagyunk” – jelentette ki a négyszeres világbajnok. „Még mindig nem mi vagyunk az esélyesek, és a célunk az, hogy változtassunk ezen. Ehhez az autót és a karosszériát is javítanunk kell, mert mindkét téren le vagyunk maradva kissé” – fogalmazott.

Vettel három győzelemmel tette le a névjegyét a Ferrarinál, de ennél nagyobb tervei vannak Forrás: AFP

Vettel szerint a Mercedes folytatódó sikereinek a kulcsa, hogy minden téren előnyben vannak, hiszen a tavalyi nagyszerű autójukat az idén képesek voltak alaposan továbbfejleszteni. „Nincs értelme a motorjukról beszélni, mert tudjuk, hogy mekkora a teljesítménye. Arra számítunk, hogy továbbra is igyekezni fognak, úgyhogy mindenkinek jobb munkát kell végeznie, aki le akarja győzni őket” – fogalmazott a német.

„Ez a célunk, hogy egy erősebb autóval és jobb erőforrással rukkoljunk elő. A jó erőforrásban nem csak nagyobb teljesítmény lakozik, ennél több szempontot kell figyelembe venni. Azt nem tudom, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, de azt igen, hogy miken dolgoznak Maranellóban. Nagyon ígéretesek a fejlemények, de először a pályára kell vinni az új autót, hogy kiderüljön, hol is tartunk valójában” – hűtötte le ismét a kedélyeket a német.

Ő a megfelelő ember

A 28 esztendős pilóta munkamorálját Maurizio Arrivabene, Sergio Marchionne és James Allison is méltatta a szezon során, sőt még Luca di Montezemolo is elismerte, hogy jó választás volt Fernando Alonso megüresedett helyére Vettelt igazolni. Egyetért velük az F1 történetének legsikeresebb amerikai pilótája, Mario Andretti is, aki szerint a Scuderia és Vettel jövőre emeli majd a tétet a Mercedes elleni csatában.

„Vettel a megfelelő ember Maranello számára” – idézte az Omnicorse. „Nekem úgy tűnik, hogy a Ferrarinál kialakult környezet nagyon motivált és derűs. Szerintem adottak a megfelelő körülmények ahhoz, hogy jövőre a legjobb formájukat nyújtsák. A maranellói csapat mindig 110 százalékot belead, hogy visszatérjenek az élre. Bennük én most egy olyan istállót látok, amelyben nem versenyek megnyerésére gondolnak, mint 2015-ben, hanem egy olyat, ami a bajnoki címért fog küzdeni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!