Vágólapra másolva!
Ron Dennis szerint már régóta nem volt ilyen erős a csapat mérnöki gárdája, a következő években pedig további értékes szakembereket igazolnak majd. Úgy érzi, ő a megfelelő ember a McLaren feltámasztására.

Noha a McLaren fennállása egyik leggyengébb idényét tudhatja maga mögött, a vezérigazgató Ron Dennis azt állítja, a csapat erősebb mérnöki gárdával dolgozhat, mint az utóbbi években. A McLaren nemrég vesztette el neves mérnökét, Phil Prew-t, aki a jövőben a Mercedesnél fog dolgozni, de Dennis szerint az új igazolásaik bőven kompenzálják majd a veszteséget.

Dennis egy nyilatkozatában utalt arra, hogy a McLarenhez a közeljövőben újabb élvonalbeli szakemberek érkeznek. Közülük egyeseket már le is szerződtetek, de még le kell tölteniük az úgynevezett „kertészkedési szabadságukat", mielőtt elkezdik a munkát az új csapatuknál. „A legjobb szakemberekre egy évet is várnunk kell – a csapatoknak elég pénzük van ahhoz, hogy egy teljes évig szabadságon tartsák őket" – nyilatkozta Dennis.

„Sokat dolgoztunk a technikai részlegünk javításán, és az idő múlásával mindenki számára látható lesz a minőségbeli változás. Ez akkor kezd majd kibontakozni, ha megkezdődik a mozgás az emberek között" – magyarázta, hozzátéve, hogy az alkalmazottak terén a McLaren nem szenvedett komolyabb veszteségeket az elmúlt években. „Az utolsó ember, aki úgy döntött, hogy elhagy minket, Phil Prew volt. Neki számos oka volt a váltásra."

A McLaren komoly erősítéseket tervez a következő évekre Forrás: AFP

„Persze nem szeretünk jó szakembereket elveszíteni, de ha átgondoljuk, ki távozott az elmúlt két évben, és ki csatlakozik hozzánk a következő idények során, egyértelműen a javunkra billen a mérleg nyelve."

Ő a megfelelő ember

Dennis a 2014-es idény előtt vette át újra a csapat irányítását, és a szokásosnál gyengébb tavalyi év után idén még az alkalmankénti pontszerzésért is meg kellett küzdeniük. Ennek ellenére úgy véli, képes lesz újra a csúcsra juttatni a McLarent. „Hogy alkalmasnak érzem-e magam a munkára? Tudomásom szerint rendkívül egészséges vagyok, vigyázok magamra és nem hajszolom túl magam" – nyilatkozta. „Továbbra is nagyon motivált vagyok, és a halálomig ambiciózus leszek."

„Nekem az a feladatom, hogy kiválasszam a megfelelő embereket a csapat számára. Minden üzletben kihívás megtalálni a jó vezetőket. Az ember néha hibázik, de ez is a kihívás része" – magyarázta. „A felzárkózás nem egy gyors folyamat, de hiszek benne, hogy megvannak a szükséges embereink és képességeink a feladat elvégzéséhez. Most jobban érzem ezt, mint egy évvel ezelőtt, vagy a korábbi években."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!