Vágólapra másolva!
Helmut Marko szerint Verstappen és Sainz is felülmúlta a várakozásokat, ilyen erős felállása még nem volt a csapatnak.

A Toro Rosso két fiatal újonccal, Max Verstappennel és Carlos Sainzzal vágott neki a 2015-ös idénynek, ami miatt sokat kritizálták őket az év elején. A kétkedők főleg az akkor 17 éves Verstappen szerződtetését nem értették, túl fiatalnak tartották őt a debütáláshoz. Az idény végén azonban valószínűleg már nem sokan állították volna, hogy a hollandnak nincs helye az F1-ben: 49 pontot gyűjtve a bajnokság 12. helyén végzett, 31 ponttal megelőzve a csapattársát is.

Helmut Marko szerint a két fiatal debütálása olyan jól sikerült, hogy „egyértelműen" a Toro Rosso eddigi legjobb pilótapárosának lehet nevezni őket. „Mindketten felülmúlták a várakozásokat" – mondta a Red Bull tanácsadója az Auto Motor und Sportnak. „Nagyon gyors pilóták. Verstappen kicsit agresszívebb, de Sainznak sokkal több pechje volt az autójával."

A Toro Rosso mindkét újonca jól teljesített idén Forrás: AFP/2015 Getty Images/Lars Baron

A Red Bullnak azonban a jövőben gondot is okozhat, hogy ennyi jó versenyzőjük van, hiszen így nehéz lesz helyet szorítaniuk az F1-ben az utánpótlásprogramjuk következő generációjának. „Ezzel majd akkor foglalkoztunk, ha szükség lesz rá" – mondta Marko. „Még rengeteg időnk van addig."

Korábban felmerült, hogy Verstappent leszerződtetheti egy élcsapat, ha nem kerül fel a közeljövőben a Red Bull első számú istállójához, Marko szerint azonban ez a veszély nem fenyegeti őket. „Mi mindig több évre szerződünk a pilótáinkkal" – magyarázta. „Viszont érdekes látni, hogy most ugyanazok az emberek támogatják őt, akik korábban azt mondták, hogy egy 17 évest szerződtetni veszélyes és felelőtlen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!