Vágólapra másolva!
Toto Wolff kijelentette, hogy a versenyzők folyamatos acsarkodása meggyengíti a Mercedest, és ezt nem fogják eltűrni. Hamilton szerint nem barátkoznak Rosberggel, de erre nincs is szükség.

A 2015-ös szezont ott folytatta a Mercedes, ahol a 2014-est abbahagyta: kétség sem fért ahhoz, hogy megnyerik az idei konstruktőri világbajnokságot, és a versenyek többségében Lewis Hamilton is Nico Rosberg fölé tudott nőni. A két pilóta között az idén elmaradt az ütközés, de a folyamatos morgás nem: hol Rosberg, hol Hamilton adott hangot az elégedetlenségének. Ez Toto Wolff szerint árt a csapatnak.

„Bosszantó, hogy amikor megnyerünk egy versenyt, valamelyikük mindig békétlenkedik” – mondta a Motorsport.com-nak. „Ez begyűrűzik a csapatba is. Véget kell vetnünk neki” – jelentette ki az osztrák, aki elismerte, hogy három évvel ezelőtt tudatosan eresztettek össze két erős pilótát az akkor még sikertelen csapat felvirágoztatása érdekében. Abban viszont nem biztos, hogy ez a jövőben is követendő példa.

Az egyikük mindig mérges Forrás: Presse Sports/Boue Sebastien

„Ahogy haladunk előre, mérlegelni fogjuk, hogy ez-e a legjobb felállás a csapat számára. A személyiségek kulcsfontosságú összetevők a sikerek szempontjából. Ha úgy érezzük, nincsenek összhangban az elvárásainkkal, a szellemiségünkkel és a szemléletünkkel, felmerülhet, hogy új döntést hozunk a versenyzőinkkel kapcsolatban.” Rosberg 2016, Hamilton pedig 2018 végéig rendelkezik érvényes szerződéssel a Mercedesnél.

Wolff kijelentette: fontosnak tartja, hogy gyors pilótáik legyenek, akik azonban „rendes srácok” is. A Mercedest minden korábbinál erősebbnek tartja, de szerinte „a versenyzők közötti nehézkes kapcsolat az egyik gyenge pontunk, ami nincs rendjén.”

A Mercedes főnöke célzott rá, hogy az acsarkodás nemcsak a pilóták egymás közötti viszonyát mérgezte meg, hanem a csapattal is feszültséget szított, és "a zárt ajtók mögött sokminden történt." A nyilvánosság előtt különösen Hamilton kérdőjelezte meg a döntéseiket - a Motorsport.com újságírója, Adam Cooper meg is jegyezte, hogy később lejáró szerződése ellenére a figyelmeztetés főleg neki szól.

Hamilton: Rosberg az ellenfelem, nem a barátom

A Mercedes két pilótájának párosa ideális választásnak tűnt, hiszen gokartos koruk óta ismerik egymást, régebben csapattársak is voltak, és úgy tűnt, az évek során kialakult jó viszonyuk az F1-ben is megmaradhat. „Gyerekkorunkban barátok voltunk, de ennyi. Manapság már nem vagyunk közel egymáshoz” – mondta Hamilton az Autosportnak. „A média általában felnagyítja a kapcsolatunkat, és közelebbinek láttatja a barátságunkat, mint amilyen valójában volt.”

„Nicónak megvan a saját baráti köre, nekem is a magamé. Nem megyünk együtt vacsorázni, bulizni, moziba, nem lógunk együtt. Kiélezett küzdelmet folytatunk, ő engem akar legyőzni, én őt. Amikor visszavonulunk, biztosan nevetünk majd ezen a sok marhaságon, ami most megy. Lazulni fogunk, a gyerekeink együtt játszanak majd meg ilyenek, de most nem tartunk ott, és nincs is rá szükség” – jelentette ki a háromszoros világbajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!