Vágólapra másolva!
Szeretett volna az 5. helyen végezni, szerinte több volt a Red Bullban az abu-dzabi hétvégén. Kvjat a verseny felétől műszaki gondokkal küzdött.

Daniel Ricciardo az 5. helyről indulva hatodikként fejezte be az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjat, s bár nem volt különösebben csalódott az eredménye miatt, úgy érzi, a Red Bull tempója alapján ennél jobb pozícióban is végezhettek volna. Egy ideig még reménykedett az 5. helyben, de a verseny végén kénytelen volt elengedni a szuperlágy gumikon támadó Sebastian Vettelt.

„Jobban örülnék, ha a legjobb 5 között tudtunk volna végezni, de nem tudtam magam mögött tartani Sebet. A futam vége felé számítottam is rá, hogy meg fog előzni" – ismerte el. „Egy körön keresztül sikerült védekeznem, de túl gyors volt a szuperlágy gumikon. Utána megpróbáltam elkapni (Sergio) Pérezt, de nem tudtam elég közel kerülni hozzá."

Ricciardo elmondta, időnként jól szórakozott a versenyen, de izgalmasabb küzdelemre számított. „Jó lett volna többet csatázni, de eléggé szétszóródtunk a pályán. Pedig szeretem az itteni párharcokat, a nagy féktávokon magabiztos vagyok" – magyarázta. „Szerintem sikerült szépen zárnunk az idényt, még ha a 6. helyezés nem is mutatja meg, milyen jól szerepeltünk ezen a hétvégén. Nem rossz ez az eredmény, de szerintem több volt az autónkban."

Ricciardo több csatában reménykedett Forrás: AFP

Az ausztrál örül, hogy véget ért a 2015-ös idény, és bízik benne, hogy jövőre a győzelemért is harcolhatnak majd. „A szezon végére sokkal magabiztosabbak lettünk. Ez az év még jobban összekovácsolt minket, és örülök, hogy jövőre is ezekkel a srácokkal küzdhetek a jobb eredményekért" – jelentette ki.

Kvjat műszaki hibával küzdött

Ricciardo négy hellyel előzte meg a 10. helyen befutó csapattársát, Daniel Kvjatot, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a világbajnokságban is elé kerüljön. Az orosz a verseny elején még sokkal jobb helyezésben reménykedett, de később gondjai akadtak a Red Bull-lal.

„A verseny első felében elégedett voltam, úgy tűnt, nagyon jó eredményt érhetünk el" – nyilatkozta. „Magam mögött tartottam (Felipe) Massát, (Nico) Hülkenberget pedig támadtam. Utána viszont elektronikai hiba miatt fel kellett adnom ezeket a csatákat. Sok időt veszítettem az egyenesekben, és szinte minden körben tennem kellet valamit, hogy ne legyen súlyosabb a probléma. Ilyen körülmények között nem szerepelhettünk volna jobban, ezért elégedett vagyok."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!