Vágólapra másolva!
A bajnokságban az orosz áll előrébb, de az Abu-dzabi Nagydíjnak Ricciardi vág neki jobb helyzetből. Kvjatot hátráltatta, hogy nem tudott körözni a harmadik szabadedzésen.

Az abu-dzabi idényzáróra úgy érkezett meg a mezőny, hogy a világbajnokság első három helye már eldőlt, hátrébb azonban még lehetnek változások a tabellán. A 4. és 5. helyen például egyetlen pont választja el egymástól Valtteri Bottast és Kimi Räikkönent, és a két Red Bull-versenyző között sem dőlt még el a küzdelem: Danyiil Kvjat jelenleg 10 ponttal előzi meg Daniel Ricciardót a 7. helyen.

Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérője Ricciardónak sikerült jobban, az 5. helyet szerezte meg a két Mercedes, Kimi Räikkönen és Sergio Pérez mögött. „Elégedett vagyok, szerintem jól szerepeltem az időmérőn. Idén nem sokszor indultunk az első 5 hely valamelyikéről, de amikor igen, akkor egész jó versenyeket futottunk" – nyilatkozta az ausztrál.

„Az egész hétvégén egyre jobbak lettek a köridőink. Az időmérőn is folyamatosan javultunk, minden etapban találtam néhány tizedet" – folytatta. „Tavaly itt futottam a legjobb időmérőmet, ezt nagyjából idén is sikerült megismételnem."

Ricciardo az idei egyik legjobb időmérőjén van túl Forrás: AFP

Ricciardo úgy véli, a Mercedesszel és a Ferrarival nem tudják felvenni a versenyt vasárnap, de a többieket megelőzhetik. „Egyértelműen az a célunk, hogy a Williamseket magunk mögött tartsuk, és Pérez elé kerüljünk valahogy. Remélem, a Force India a futamon kicsit halványabban szerepel majd."

Az ausztrál a pályán szeretné megelőzni Pérezt, szerinte erre Abu-Dzabiban lesz is lehetősége. „A DRS-zónákat jól alakították ki, mindenképpen érdemes lesz próbálkozni" – mondta.

Kevésbé volt bizakodó Danyiil Kvjat, aki az időmérőn nem találta a ritmust, és csak a 9. helyen végzett a Q3-ban. Az orosz műszaki hiba miatt egyetlen mért kört sem futott a szombati szabadedzésen, szerinte ez is hozzájárult a gyengébb teljesítményhez. „Reméltük, hogy a probléma nem befolyásolja az esti eredményünket, de nem éreztem jól magam az autómban" – mondta. „Nem vezettem a harmadik edzésen, és tegnap is voltak problémáink, ezért szinte vakon vágtam neki az időmérőnek."

„Szerencsére a tegnapi második edzésen sikerült néhány hosszú etapot futnom, ez holnap segíthet nekünk. Megpróbálunk előrelépni néhány helyet, remélhetőleg ki tudunk hozni egy jó eredményt ebből a rajthelyből."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!