Vágólapra másolva!
Az FIA tovább keresi a legjobb megoldást, most egy újabb változattal rukkoltak elő.

Az utóbbi években F1-es pilóták lényegében csak a fejüket ért ütéstől sérültek meg komolyan: noha Jules Bianchi halálát nem ez, hanem az elviselhetetlenül nagy lassulás okozta, Felipe Massa és Maria de Villota így szerzett komoly sérülést. A versenyzők jelentős része ennek ellenére sem szeretne a Le Mans-i prototípusokon megszokott zárt pilótafülkéket, ezért az FIA folyamatosan kísérletezik a különféle alternatívákkal.

A Motorsport.com most leközölt egy videót, amelyben Giorgio Piola egyrészt a már ismert, „WC-ülőkének" csúfolt változatot rajzolta meg, másrészt bemutatott egy új, három ívelt rúdból álló keretet is. Laurent Mekies, az FIA biztonsági igazgatója azt mondta: „Működőképes koncepciót próbálunk keresni. Meglehetősen sokféle megoldást veszünk górcső alá." Hangsúlyozta továbbá, hogy a védelmi eszköz sem a kilátást, sem a versenyzők gyors kiszabadítását nem akadályozhatja.

Ezen a régebbi videón lehet látni, hogy a WC-ülőke felfelé nyílna, hogy a pilótát ki tudják emelni alóla:

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!