Vágólapra másolva!
A brazil pilóta szerint ekkor úgysem történik semmi. Williamses csapattársa, Bottas közben elismerően nyilatkozott Massa meglepően jó teljesítményéről.

Kimi Räikkönenhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlóan Felipe Massának sem okozna gondot, ha az F1-es versenyhétvégék programjából törölnék a pénteki napot. Ez azután merült fel, hogy az idén zsinórban három alkalommal kellett az időjárás viszontagságai és a rossz pályaviszonyok miatt lemondani a pénteki gyakorlásról, mégis izgalmas versenyek alakultak ki. Massa egyetért abban, hogy „pénteken úgysem történik semmi, főleg, ha rossz az idő.”

„Szerintem jobb lenne, ha mindig több autó lenne a pályán. Megtarthatnánk a szabadedzéseket szombat délelőtt, az időmérőt pedig délután, lehetne minden egy napon, a verseny pedig megmaradna vasárnapra. Aztán, ha egy özönvíz gondot okozna szombaton, akkor az időmérőt elhalaszthatnák vasárnapra. Ez csak ritkán történne így” – magyarázta a brazil, akivel a nagydíjak szervezői nem értenek egyet.

A múlt héten az FIA elnöke, Jean Todt elismerte, hogy már többször szóba került a hétvégi program átszervezése, de szerinte egyelőre nem találtak a jelenleginél egyértelműen jobb megoldást.

Massa és Bottas jól kijönnek egymással Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A korábban a Saubernél és a Ferrarinál is megfordult Massa a mezőny egyik legrutinosabb pilótája, de gyakran még manapság is tartani tudja a lépést a fiatal generációval, köztük csapattársával, Valtteri Bottasszal. A finn az UOL Esporte című lapnak elismerte, „kissé meglepte, milyen gyors” a brazil versenyző. „Az ember soha sem tudja, mire számítson valakitől, ha egyik helyről a másikra igazol, de ő bebizonyította, hogy nagyon jó” – mondta Bottas, aki 2013 óta a Williams versenyzője.

Bottas kiemelte, hogy Massával folyamatosan egyre jobb teljesítményre sarkallják egymást, de közben a pozitív légkör is megmaradt a Williamsnél, hiszen szeretnek együtt dolgozni. „Nem tudok semmilyen konkrétumot kiemelni, de természetesen van mit tanulnom tőle, hiszen már régebb óta van az F1-ben, mint én. Apróságokat, például íveket tudok ellesni tőle, bár én szeretem a magam útját járni inkább, hogy önállóan fejlődjek” – jelentette ki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!