Vágólapra másolva!
Mindig érzi a példaképe jelenlétét, amikor Interlagosban versenyez, de a nagydíjat még egyszer sem sikerült megnyernie. Wolff szerint a két Mercedes-pilóta rivalizálása a csapatnak is jót tesz.

Lewis Hamilton pályafutása legnagyobb célját valósította meg azzal, hogy gyerekkori példaképéhez, Ayrton Sennához hasonlóan háromszoros világbajnoknak mondhatja magát. A motivációja azonban az USA Nagydíj óta sem csökkent, hiszen minden versenyre talál magának új kihívásokat. A hétvégén következő brazíliai futamot például mindenképpen szeretné megnyerni, hiszen korábban még soha nem állhatott a dobogó tetejére Interlagosban.

„Ez volt Ayrton hazai versenye, ezért fiatalabb koromban az volt az álmom, hogy én is rajthoz állhassak Sao Paulóban. Amikor ott vagyok, mindig érzem a jelenlétét" – magyarázta Hamilton, akinek az eddigi nyolc Brazil Nagydíján a 2. hely volt a legjobb eredménye, bár 2008-ban a világbajnoki címét is itt biztosította be.

„Ayrton egy igazi hős volt Brazíliában, és megtisztelő, hogy engem is milyen szeretettel fogadnak minden évben" – tette hozzá. „Ha belegondolunk, elképesztő, hogy Ayrtonnak nyolc évre volt szüksége az itteni győzelemhez, és számomra is ez az egyik olyan verseny, amelyet még nem sikerült megnyernem."

Hamilton az első győzelmét arathatja Brazíliában Forrás: AFP

Hamilton a legutóbbi futamon, Mexikóban kikapott a csapattársától, Nico Rosbergtől, de mindent megtesz azért, hogy ez ne forduljon elő újra. „Egy itteni győzelemmel Ayrton előtt tiszteleghetnék, ami egy újabb csúcspontját jelentené ennek a fantasztikus idénynek. Mindent beleadok majd" – nyilatkozta.

A Mercedes örül a rivalizálásnak

Noha az idény utolsó három versenyén már nem a világbajnoki cím a tét, a feszültség Mexikóban is érződött Hamilton és Rosberg között. A Mercedes főnöke, Toto Wolff azonban nem bánja, hogy a két pilótája továbbra is keményen rivalizál egymással.

„A Lewis és Nico között zajló párharc a sport, a csapatunk és a versenyzőink szempontjából is nagyszerű" – mondta. „Egyre keményebben hajtják egymást, és ezzel az istállót is viszik előre, ráadásul egy izgalmas történet kerekedik ki a csatájukból."

Wolff azonban úgy véli, a két versenyzőnek Brazíliában nem csak egymással kell majd törődnie. „A Ferrarinak rossz hétvégéje volt Mexikóban, de Brazíliában biztosan veszélyt jelentenek majd ránk, ahogy az előző futamon ismét dobogóra álló Williams is" – vélekedett. „Brazíliában gyakran történnek meglepetések, és mindig szórakoztató a verseny."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!