Vágólapra másolva!
Idén nem tudták vállalni a pénzügyi kockázatot, de két év múlva újra F1-es futamot rendeznének. Nem bánták meg a döntésüket.

A Forma-1 2015-ös idényében nem rendeztek Német Nagydíjat, a futam 1960 óta először maradt ki a versenynaptárból. A nagydíjat 2007 óta évenkénti váltásban rendezi két pálya, Hockenheim és a Nürburgring. Idén az utóbbi lett volna a soros, de a rossz anyagi körülmények miatt nem tudták vállalni a verseny megrendezését. Bernie Ecclestone ezután abban reménykedett, hogy Hockenheim idén is vendégül látja a mezőnyt, de ők sem vállalták az extra költségeket.

A Német Nagydíjra jövőre Hockenheimben kerül sor, a Nürburgring vezérigazgatója, Carsten Schumacher viszont már jelezte, hogy két év múlva szívesen visszatérnének. „Elkötelezettek voltunk az idei verseny megrendezése mellett is, és sajnálom, hogy végül nem sikerült. A pénzügyi kockázatokat nem tudtuk vállalni" – magyarázta a Motorsport-Total.com-nak.

A Nürburgringen legutóbb 2013-ban rendeztek F1-es futamot Forrás: AFP

Az F1 helyett a Nürburgring idén a hosszútávú világbajnokság (WEC) egyik fordulójának adott otthont, népes közönség előtt. Schumacher szerint a WEC versenye „kiemelkedően sikeres" rendezvény volt, ezért nem bánták meg, hogy nem fizettek ki óriási összegeket az F1-es futamért.

„A szurkolók, a tartomány és saját magunk szempontjából is sajnálatos volt, hogy a Forma-1-es versenyt nem tudtuk megrendezni, de az üzleti szempontokat sem lehet figyelmen kívül hagyni" – mondta. „Senkivel nem találkoztunk, aki utólag azt mondta volna, hogy rossz döntést hoztunk – sőt éppen ellenkezőleg."

Schumacher azonban 2017-ben újra a pályán szeretné látni az F1 mezőnyét, de csak akkor, ha a sport pozitív irányba változik. „Nagyon szeretnénk, ha 2017-ben újra vendégül láthatnánk az F1-et, és ennek megfelelően már tárgyalunk is Bernie-vel" – nyilatkozta. „A Forma-1-es verseny továbbra is téma nálunk. Remélem, az F1 visszanyeri a korábbi erejét – ha a pénzünkért újra igazi értéket kapunk, akkor visszatérünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!