Munkába álltak a Renault emberei a Lotusnál

Forma-1, Lotus F1 Team, Renault, Belga Nagydíj 2012
MOTORSPORT - F1 2012 - GRAND PRIX OF BELGIUM - SPA FRANCORCHAMPS (BEL) - 31 TO 02/08/2012 - PHOTO : ALEXANDRE GUILLAUMOT / DPPI -
Vágólapra másolva!
A francia autógyártó hivatalosan még mindig nem vásárolta vissza korábbi csapatát, de úgy hírlik, már több alkalmazottjuk a jövő évi Lotus fejlesztésével foglalkozik. Visszatér a korábbi csapatfőnökük is.

Kezdenek beszivárogni a Lotushoz a Renault emberei, tudta meg az Autosport. Az enstone-i istálló hónapok óta a csőd szélén áll, de a francia autógyár várhatóan a közeljövőben átveszi a csapat irányítását. Noha a megállapodás hónapok óta húzódik, Federico Gastaldi, a Lotus csapatfőnök-helyettese megerősítette, hogy a Renault szakemberei már együttműködnek az enstone-i személyzettel.

„Közvetlenül Szingapúr után sor került néhány találkozóra. Sokan átjöttek Enstone-ba, hogy találkozzanak az embereinkkel. Azért küldték őket, hogy segítsenek nekünk a jövő évi autó fejlesztésében, valamint marketingesek és ügyintézők is jöttek, hogy elvarrjanak szálakat, és mozgásban tartsanak minket” – magyarázta az argentin.

Újraéled a Lotus-Renault házasság Forrás: DPPI/Alexandre Guillaumot

Azt viszont továbbra sem tudni, hogy mikor lesz ismét formálisan is a Renault-é a Lotus csapat, ezért felmerült az is, hogy az együttműködés esetleg kútba esik. Ezt elégelte meg Romain Grosjean, aki az új Haas csapathoz szerződött. Gastaldi együtt érez a helyzet miatt türelmetlenkedőkkel, de csak annyit tudott mondani, hogy a folyamat továbbra is zajlik.

„A Renault a világ egyik legnagyobb autógyártója, megvannak az eljárásaik. Lefolytatták az átvilágítást, az igazgatótanácsunk áldását adta az üzletre, és már itt is vannak velünk, közösen hajtunk. Ez egy folyamatban lévő ügy, de megértem, hogy az emberek azt kérdezik, még miért nem állapodtunk meg. Azért nem, mert nem táncolhatunk gyorsabban, mint ahogy a zene szól. Türelmesnek kell lennünk, és követnünk az eseményeket” – jelentette ki.

Technikai guruval erősítenek

Az Autosport azt is megtudta, hogy a Manortól a múlt hétvége előtt távozó Bob Bell Enstone-ba tart, és hamarosan ismét munkába áll korábbi munkahelyén, ahol a 2009-es ütközésbotrány és Flavio Briatore kirúgása után rövid ideig csapatfőnök is volt. Bell később Ross Brawn hívására a Mercedeshez szegődött, az utóbbi időben pedig szabadúszó technikai tanácsadóként a Manor feltámasztásában segédkezett.

A visszatérése egyáltalán nem váratlan fejlemény, hiszen a Renault megbízásából is készített egy tanulmányt a csapatvásárlás kapcsán, miután a Red Bull és a Renault viszonya végképp elmérgesedett. Bell ezzel győzte meg az autógyárat, hogy a Lotust vásárolja vissza a korábbi lehetőségként felmerült Force India, Sauber és Toro Rosso helyett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!