Vágólapra másolva!
A 3. helyen célba érő Williams-pilóta szerint csapata a győztesekhez méltóan szerepelt Mexikóban. Úgy véli, csupán balszerencse, hogy megint Kimi Räikkönennel ütközött össze.

Mozgalmasnak nevezte a Mexikó Nagydíjat Valtteri Bottas, amelyen végül a dobogót érő 3. helyet szerezte meg, ráadásul a pontverseny 4. helyét is elorozta Kimi Räikkönen előtt, akivel az elmúlt három futam során másodszor ütközött össze. Oroszországban a Ferrari versenyzője ment neki Bottas autójának, most pedig a Williams fiatal tehetsége támadott, és ütötte ki a 2007-es bajnokot a versenyből. Räikkönen szándékosságot sejt, de Bottas szerint csak a véletlen műve az újabb ütközés.

„Nem, ebben semmi személyes nem volt” – jelentette ki a Sky Sportsnak. „Szerencsétlen, hogy ismét vele akadtam össze, és nem is kellett volna feltétlenül így végződnie. Akárki lett volna ott, ugyanezt próbáltam volna meg, mert egy jó lehetőséget láttam meg, és normális esetben, egy ilyen helyzetben van hely két autó számára, különösen, ha a kívül lévő autó vezetője tudja, hogy van egy másik is belül. Kár, hogy így alakult” – mondta a 21. körben történt ütközésről.

Bottasnak volt oka az ünneplésre, küzdelmes út vezetett a mexikói dobogóra Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Bottas szerint Räikkönen „biztosan tudta”, hogy mellette halad, mivel a 4-es kanyar felé tartva a külső íven már a Ferrari mellé ért. „Nincs semmi gondom azzal, ha meg akarja beszélni velem a történteket, állok elébe, de egyszerűen csak balszerencse, hogy megint velünk történt meg ez, és nincs semmi személyes oka ennek” – nyomatékosította az elmondottakat, de Räikkönen ezt már közvetlenül a leintés után sem hitte el, és a későbbiek során még biztosabb volt abban, hogy Bottas kiszúrt vele.

„Nem hiszem, hogy segít vagy bármit is megváltoztat, ha beszélünk” – mondta Räikkönen. „Nem volt elég hely, de ha áthajtott volna a belső kerékvetőn, akkor elfértünk volna. Szoros volt, de ha megkérdezik őt, biztosan engem fog hibáztatni. Eléggé csúszós volt a pálya, ezért elfékezte a kerekét, nekem meg egy adott ponton muszáj volt elfordulni, nem mehettem tovább egyenesen” – magyarázkodott a nulla ponttal távozó versenyző.

Räikkönen szerint értelmetlen felelőst keresni a történtekért, mert a két fél úgyis a másikat fogja hibáztatni. „Akarnak találni valakit, akit okolni lehet? Ez senkinek sem tesz jót. Minden versenyen más sportfelügyelők vannak, ha megkérdeznek 10 embert, mindannyian másként látják majd a történteket. Most talán (Bottas) jobban érzi magát, azok után, ami Oroszországban történt. Nekem nincs senkivel semmi bajom, ilyen a versenyzés. Hosszabb távon majd minden a helyére kerül.”

A Williams győztesekhez méltón szerepelt

Bottas csak a 6. helyről kezdhette meg a futamot, majd gyorsan lecserélte a számára kedvezőtlen lágy abroncsokat, és a Safety Car fázis után határozottan megelőzte Danyiil Kvjatot, így végül felállhatott a dobogóra, ahol azt mondta, a Williams úgy versenyzett, ahogy az a győztesekre jellemző. „Csapatként remek munkát végeztünk ma, minden egyes döntés helyes volt, és én is megpróbáltam minden lehetőséget megragadni, ennek a 3. hely a jutalma” – mondta a finn.

Csapattársa, Felipe Massa nem tudott túljutni a pályán szerinte hatékonyabban működő Red Bullokon, és „nem a legjobb versenyként” írta le a Mexikói Nagydíjat. „A második etap során küszködtem a hátsó gumikkal, és ezért egy helyet is vesztettem. A Safety Car után nem volt jó a tempóm, így esélytelen volt, hogy megelőzzem az előttem haladó autókat. Kicsit csalódott vagyok, de csapatként nagyon büszkék lehetünk a teljesítményünkre” – nyilatkozta a brazil pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!