Mansellt elképesztette, mennyire imádták Mexikóban

Forma-1, Nigel Mansell, Valtteri Bottas
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Valtteri Bottas of Finland and Williams speaks with former F1 driver Nigel Mansell in the team garage during previews to the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2015 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Meglepte, mekkora népszerűségnek örvend a Forma-1 állomásai közé visszatérő helyszínen. Ennek hátterében a legendás 1990-es előzése áll.

Az 1992-es világbajnok Nigel Mansell vitte a prímet a régmúlt F1-es sztárjai közül a világbajnokságba visszatérő Mexikóban, aminek a magyarázata az, hogy a mexikóvárosi pályán minden idők egyik legemlékezetesebb előzését hajtotta végre. Az 1990-es manőver emléke előtt adózva róla nevezték el a célegyenesre fordító kanyart, a korábbi Peraltadát is.

Aligha váratlan módon Mansellt kérték fel rá, hogy levezényelje a dobogón az interjúkat, korábban pedig elmondta: nagyon meglepte, hogy a helyiek mennyire csodálják őt. Több sportbíró is áradozott neki a Gerhard Berger elleni káprázatos előzésről. "Néhányan közülük kiválóan beszélnek angolul, és máig emlékeznek arra a manőverre. Ez máig legenda náluk. Nagyon jólesik, hogy ennyi idő után is gratulálnak hozzá" - nyilatkozta a Reutersnek.

Nigel Mansell Valtteri Bottasnak magyaráz Forrás: AFP/Mark Thompson

Mansellt a hétvégén természetesen szinte folyamatosan faggatták az előzés körülményeiről. "Felháborított, ahogy Gerhard korábban megelőzött az egyenesben, ezért arra gondoltam, hogy semmiképp sem veheti el tőlem a 2. helyet. Ő friss gumikon volt, én használtabbakon. Mindent vagy semmit manőver volt, de kifizetődött" - mondta. "Bevillant a kanyar bejáratánál, hogy ha összeérnek az autóink, nem élem túl."

Mansellről nem hivatalosan a Hungaroringen is elneveztek egy kanyart: a domb tetején lévő, 4-es számú balost.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!