Társoldalunk:

Mansellt elképesztette, mennyire imádták Mexikóban

2015.11.02. 01:47

Meglepte, mekkora népszerűségnek örvend a Forma-1 állomásai közé visszatérő helyszínen. Ennek hátterében a legendás 1990-es előzése áll.

Az 1992-es világbajnok Nigel Mansell vitte a prímet a régmúlt F1-es sztárjai közül a világbajnokságba visszatérő Mexikóban, aminek a magyarázata az, hogy a mexikóvárosi pályán minden idők egyik legemlékezetesebb előzését hajtotta végre. Az 1990-es manőver emléke előtt adózva róla nevezték el a célegyenesre fordító kanyart, a korábbi Peraltadát is.

Aligha váratlan módon Mansellt kérték fel rá, hogy levezényelje a dobogón az interjúkat, korábban pedig elmondta: nagyon meglepte, hogy a helyiek mennyire csodálják őt. Több sportbíró is áradozott neki a Gerhard Berger elleni káprázatos előzésről. "Néhányan közülük kiválóan beszélnek angolul, és máig emlékeznek arra a manőverre. Ez máig legenda náluk. Nagyon jólesik, hogy ennyi idő után is gratulálnak hozzá" - nyilatkozta a Reutersnek.

Nigel Mansell Valtteri Bottasnak magyarázForrás: AFP/Mark Thompson

Mansellt a hétvégén természetesen szinte folyamatosan faggatták az előzés körülményeiről. "Felháborított, ahogy Gerhard korábban megelőzött az egyenesben, ezért arra gondoltam, hogy semmiképp sem veheti el tőlem a 2. helyet. Ő friss gumikon volt, én használtabbakon. Mindent vagy semmit manőver volt, de kifizetődött" - mondta. "Bevillant a kanyar bejáratánál, hogy ha összeérnek az autóink, nem élem túl."

Mansellről nem hivatalosan a Hungaroringen is elneveztek egy kanyart: a domb tetején lévő, 4-es számú balost.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK