Vágólapra másolva!
A McLaren tudta, hogy a spanyol nem juthat el a célig a Mexikói Nagydíjon, mert a futam előtt felfedeztek egy hibát az autójában, csak már nem volt idő megoldást találni rá. Alonso egyetlen kört tudott megtenni.

A Mexikói Nagydíjon is meghibásodott Fernando Alonso hajtáslánca, ezért a McLaren felszólítására a spanyol már az 1. kör végén beparkolta autóját a garázsba. A kétszeres világbajnok elmondta, hogy a kiesés nem érte őket meglepetésként, ugyanis már a verseny előtt észrevették, hogy probléma van a hőenergiát hasznosító motorgenerátorral, az MGU-H-val.

"Már tegnap este kiszúrtuk" - mondta Alonso. "Délelőtt megbizonyosodtunk róla, de már nem volt idő az egység cseréjére. Két választásunk maradt: vagy rajthoz sem állunk, vagy megpróbálunk menni annyit, amennyit lehet. A szurkolók iránti tiszteletből rajthoz álltunk. Az első három kanyar élvezetes volt."

Fernando Alonsónak 1 körig tartott a Mexikói nagydíj Forrás: McLaren

Miután a múlt hétvégi USA Nagydíjon szintén műszaki hiba fosztotta meg a pontszerzéstől, Alonso igyekszik kiverni a fejéből a közelmúlt eseményeit a versenypályán. "Megpróbálom elfelejteni az előző két versenyt" - közölte.

Eric Boullier Alonsóról elmondta: "Nagyon vehemens volt, hogy megpróbálhasson versenyezni." A wokingiak versenyigazgatója kifejtette, hogy egy szenzorhiba volt a ludas a spanyol kiesésében.

Mexikóban már a McLaren mindkét pilótája a Honda legújabb, idei negyedik motorspecifikációját használta. Az utolsó kockából rajtoló Jenson Button a 14. helyen ért célba, aki annak örült, hogy a kanyargós részeken tartani tudta a tempót másokkal, vagyis a motor hiába erőtlen, a kasztnival nincsenek alapvető bajok.

"Pozitívum, hogy a középmezőnyhöz tartozó autóknál gyorsabbak voltunk az utolsó szektorban. Az egyenesekben megelőztek, de a kör végi kanyaroknál visszazárkóztunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!