Fogd be! - mondták a rádión Hülkenbergnek

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Nico Hülkenberg, Force India
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: Nico Hulkenberg of Germany and Force India drives during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A mexikói időmérőről előkerült egy rádiós beszélgetés, amelyből kiderült, hogy volt egy kis vita Hülkenberg és a versenymérnöke között. Bradley Joyce letorkollta a pilótát, de ő nem háborodott fel, csak szeretné átbeszélni, mi okozta a félreértést.

A Force India számára különlegesen fontos a Mexikói Nagydíj, mivel náluk versenyez a mezőny jelenlegi egyetlen mexikói pilótája, Sergio Pérez. A csapat mindkét autóval eljutott az időmérőn a Q3-ig, de ott senkit sem tudtak megelőzni, ezért Vijay Mallya csapatfőnök kicsit csalódott a 9. és a 10. rajthely miatt. "Azt hittem, kicsit előrébb végezhetünk" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

A két versenyzőt a Q3 végén küldték pályára, arra számítva, hogy ekkor lesz a legjobb az aszfalt állapota, csakhogy ez nem következett be – akik korábban már jegyeztek mért kört, azok nem tudtak javítani az idejükön. A 10. helyen záró Nico Hülkenberg ugyanakkor nem háborog a stratégia miatt, és előrelépésre számít a futamon.

Nico Hülkenberg a mexikói pályán Forrás: AFP/Dan Istitene

"Az egykörös tempónk elég erős volt a Q3-ba kerüléshez, de jobbnak érzem a hosszú etapos tempónkat" - mondta a német. Pérez úgy véli, legfeljebb egy pozícióval végezhetett volna előrébb. "A 8. hely elérhető volt, kevéssel kaptam ki Max (Verstappentől)" - nyilatkozta. "Holnap nagy elvárásokkal nézek szembe, tudom, de ez ösztönző teher. Összeszedettnek kell lennem, a szokásos menetrendet kell követnem, és úgy tekinteni a versenyre, mint bármely másikra."

"Kuss, ez nem melegítő kör"

Az időmérőt követően a Sky Sports lejátszott egy nem szokványos rádiós beszélgetést, amely Hülkenberg és versenymérnöke, Bradley Joyce között zajlott. A német pilóta el akarta engedni Valtteri Bottast, nehogy feltartsa, de mérnökének többször rá kellett förmednie, hogy meg ne tegye.

- közölte Hülkenberg higgadtan, bosszankodásra utaló jel nélkül. Konkrétan ez hangzott el a rádión keresztül:

Hülkenberg: - Szóval el kell engednem (Bottast), ha most gyors körön van.
Joyce - Meg ne tedd, hajts tovább keményen! Keményen! Mért körön vagyunk, Nico.
Hülkenberg: - Ez nem melegítő kör?
Joyce - Kuss, ez nem melegítő kör, ez mért kör! Bottas melegítő körön van mögötted. Tájékoztatlak a forgalomról, te a vezetéssel törődj!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!