Gutiérrez versenyzőként térne vissza a Ferrarihoz

Forma-1, Esteban Gutiérrez, Carlos Slim Jr, Haas F1 Team
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 30: (L-R) Carlos Slim Jr, Team Sponsor with Esteban Gutierrez, Haas F1 Team during their driver announcement on October 30, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Andrew Hone/Getty Images for Haas)
Vágólapra másolva!
A mexikói pilóta szerint természetes, hogy ha jól szerepel jövőre a Haas csapatnál, akkor felmerül benne, hogy versenyzőként is a legendás maranellói istállónál folytassa a pályafutását.

Magyar idő szerint szombat hajnalban a Haas csapat megerősítette, hogy a Ferrari tesztpilótája, Esteban Gutiérrez lesz Romain Grosjean csapattársa 2016-ban. A francia versenyző bejelentésekor rögtön felmerült, hogy a jövőre bemutatkozó istálló csak állomás lehet a Lotustól távozó pilóta számára, és Gutiérrez sem tagadta, hogy szívesen visszatérne jelenlegi munkáltatójához, ha a Haas színeiben bizonyítani tudja rátermettségét.

„Nagyon izgalmas szezon lesz, és valóban, természetes, hogy számos lehetőséget tartogat a jövőre nézve” – jelentette ki a mexikói. „Először is arra koncentrálok, hogy elérjük a céljainkat az első szezon során, aztán majd meglátjuk, milyen lehetőségek merülnek fel. Úgy gondolom, hosszan tartó kapcsolat fog kialakulni mindannyiunk között. Számomra csodás időszak jön, és nagyon jó helyzetben vagyok, hogy remek dolgokat vigyek véghez.”

Gutiérrez újra magára öltené a Ferrari színeit Forrás: Getty Images for Haas/2015 Getty Images/Andrew Hone

Noha Gutiérrez csak két szezont töltött eddig F1-es versenyzőként, tapasztaltnak érzi magát, mert két világbajnoktól, Sebastian Vetteltől és Kimi Räikkönentől tanulhatott az idén. „Ezeket magammal viszem, és beépítem a saját tapasztalataim közé” – jelentette ki, és úgy vélte, a Ferrarinál rengeteget tanult, így hasznos tagja lehet a jövőre újoncként csatlakozó Haas csapatnak is.

„Kétévnyi (versenyzői) tapasztalatom van az F1-ben, és azt is tudom, hogyan működik egy csapat” – jelentette ki. „Az idei év nagyon fontos volt a Ferrarival, láttam, ahogy a motort, a hajtásláncot, és általában az egész autót fejlesztik. Mivel mi (a Haasnál) rendelkezünk a motorral és a sebességváltóval, az általam hozott információk nagyon hasznosak lesznek a Haas számára” – utalt az új istálló és a Ferrari technikai együttműködésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!