Társoldalunk:

Ricciardo attól félt, hogy még a Q3-ba sem jut be

2015.11.01. 00:10

A mexikói időmérőn nem volt elégedett az autójával, és attól tartott, hogy emiatt a Q3-as részvétele is veszélybe kerülhet. Danyiil Kvjat elérhetetlennek tartotta a 3. helyet.

A pénteki edzésnapon a Red Bull pilótái közelítették meg leginkább a Mercedest Mexikóban, de az időmérőn már a 3. helyet elfoglaló ferraris Sebastian Vettel tette meg ezt. A német több mint fél másodperccel előzte meg Danyiil Kvjatot és Daniel Ricciardót, akik alighanem mindent kihoztak az autóból, ugyanis egyetlen ezredmásodperc választotta el őket egymástól a tabellán.

Kvjat ezért nem is hiszi, hogy jobb eredményt érhettek volna el. "A 4. hely szerintem jól tükrözi a valós tempónkat. Talán néhány tizeddel gyorsabb is lehettem volna, de azzal sem végeztünk volna előrébb" - közölte. "A tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk, ami jó lehetőségeket teremt holnapra."

A pole pozíciót megszerző Nico Rosberg nem zárja ki, hogy esetleg a Red Bullok is harcoljanak a győzelemért a futamon, bár fő ellenfeleinek Lewis Hamiltont és Vettelt tartja.

Ricciardo küszködött

Ricciardo számára nem úgy alakult a szombati nap, ahogy az előzmények alapján várta. "Az edzésen úgy tűnt, hogy jó formában vagyunk, az időmérőn viszont nem így történt" - mondta. "Menet közben még abban sem voltam biztos, hogy eljutok a Q3-ig."

Daniel Ricciardo az 5. helyről rajtolhat a mexikói versenyenForrás: AFP/Clive Mason

"Nem sikerült rátalálni a megfelelő beállításokra. Az aszfalt állapota folyamatosan változott: valamikor volt rajta tapadás, máskor meg nem. Ez kemény dió volt."

"A 4. és 5. hely ugyanakkor nem rossz a csapatnak, innen jó versenyt futhatunk."

Az ausztrál versenyző emellett szomorú, amiért Új-Zéland 34-17-re legyőzte hazája válogatottját a rögbi-vb döntőjében. "Ez kicsit fájdalmas" - mondta. "Este ki kell eresztenem a fáradt gőzt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK