Ricciardo attól félt, hogy még a Q3-ba sem jut be

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 31: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing in action during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 31, 2015 in Mexico City, Mexico. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A mexikói időmérőn nem volt elégedett az autójával, és attól tartott, hogy emiatt a Q3-as részvétele is veszélybe kerülhet. Danyiil Kvjat elérhetetlennek tartotta a 3. helyet.

A pénteki edzésnapon a Red Bull pilótái közelítették meg leginkább a Mercedest Mexikóban, de az időmérőn már a 3. helyet elfoglaló ferraris Sebastian Vettel tette meg ezt. A német több mint fél másodperccel előzte meg Danyiil Kvjatot és Daniel Ricciardót, akik alighanem mindent kihoztak az autóból, ugyanis egyetlen ezredmásodperc választotta el őket egymástól a tabellán.

Kvjat ezért nem is hiszi, hogy jobb eredményt érhettek volna el. "A 4. hely szerintem jól tükrözi a valós tempónkat. Talán néhány tizeddel gyorsabb is lehettem volna, de azzal sem végeztünk volna előrébb" - közölte. "A tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk, ami jó lehetőségeket teremt holnapra."

A pole pozíciót megszerző Nico Rosberg nem zárja ki, hogy esetleg a Red Bullok is harcoljanak a győzelemért a futamon, bár fő ellenfeleinek Lewis Hamiltont és Vettelt tartja.

Ricciardo küszködött

Ricciardo számára nem úgy alakult a szombati nap, ahogy az előzmények alapján várta. "Az edzésen úgy tűnt, hogy jó formában vagyunk, az időmérőn viszont nem így történt" - mondta. "Menet közben még abban sem voltam biztos, hogy eljutok a Q3-ig."

Daniel Ricciardo az 5. helyről rajtolhat a mexikói versenyen Forrás: AFP/Clive Mason

"Nem sikerült rátalálni a megfelelő beállításokra. Az aszfalt állapota folyamatosan változott: valamikor volt rajta tapadás, máskor meg nem. Ez kemény dió volt."

"A 4. és 5. hely ugyanakkor nem rossz a csapatnak, innen jó versenyt futhatunk."

Az ausztrál versenyző emellett szomorú, amiért Új-Zéland 34-17-re legyőzte hazája válogatottját a rögbi-vb döntőjében. "Ez kicsit fájdalmas" - mondta. "Este ki kell eresztenem a fáradt gőzt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!