Vágólapra másolva!
A brit Toto Wolff szerint is túl keményen vezetett az USA Nagydíj rajtjánál, ezért érthetőnek tartja Rosberg csalódottságát. Hamilton azt állítja, nem szándékosan szorította le a csapattársát.

Az USA Nagydíj után Nico Rosberg láthatóan mérges volt Lewis Hamiltonra, aki a rajt után egy kemény manőverrel, a csapattársát leszorítva vette át az első helyet. Noha a futamgyőzelem és a világbajnoki cím sorsa végül nem ezen múlt, Rosberg szerint a brit „túl messzire ment" a „rendkívül agresszív" megmozdulásával.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elmondta, megérti Rosberg reakcióját, hiszen Hamilton valóban túl keményen versenyzett ellene az első kanyarban. „Jogosan mérgelődik az incidens miatt" – nyilatkozta a Motorsport.com-nak. „Lewis túl kemény volt, ezért foglalkoznunk kell az üggyel, meg kell beszélnünk."

Wolff hozzátette, örült volna Rosberg győzelmének, hiszen ez elsimította volna az ellentéteket. „Nico végül hibázott, és ez a futamgyőzelmébe került. Szerintem fontos, hogy néhány nap múlva leüljünk, és megbeszéljük az esetet, mert nem akarjuk, hogy elmérgesedjen a helyzet" – magyarázta az osztrák, aki szerint van rá esély, hogy a két versenyző közötti feszültség hasonló incidenshez vezessen, mint a 2014-es Belga Nagydíjon.

„Soha nem könnyű lehűteni az indulatokat. Az első alkalommal is nehéz volt, de legalább most már van benne tapasztalatunk" – utalt a tavalyi ütközésre. „Nyugodtan kell kezelnünk a helyzetet, de egyértelműen tudatosítanunk kell bennük, hogyan kellene versenyezniük."

A győzelem sorsa nem az első kanyarban dőlt el Forrás: AFP

Wolff elárulta, Hamilton az eset után rögtön jelezte a csapatrádión, hogy nem szándékosan szorította le Rosberget, aki 5 helyet veszített azzal, hogy elhagyta a pályát. „A futam után nem beszéltünk vele erről, mert az a bajnoki ünneplés ideje volt. Semmit nem szeretnék levonni Lewis érdemeiből, mert megérdemli a címet. Nyilvánvaló viszont, hogy később beszélnünk kell róla."

Nem szándékosan tette

Hamilton a verseny után megerősítette, egyáltalán nem állt szándékában kiszorítani a pályáról Rosberget. „Nem volt szándékos. Már láttam a visszajátszást – mindketten inter gumikon voltunk, és a külső íven mindig nagyobb a tapadás. Nico volt a külső íven, én viszont előrébb voltam, szóval az enyém volt a kanyar" – magyarázta. „Elkezdtem befordulni a kanyarba, de alulkormányzott volt az autóm, és Nico felé csúsztam. Ő is befordult, és összeértünk."

„Szerintem nem voltam agresszív. Én voltam belül, az enyém volt az ív. Ilyenkor persze mindig hallunk megjegyzéseket, de szándékosan soha nem tennék ilyet a csapattársammal" – tette hozzá Hamilton, aki úgy érzi, Rosberg hibája nélkül is meg tudta volna nyerni a versenyt. „Az utolsó 10 körben találtam volna módot rá, hogy elmenjek mellette."

A brit hozzátette, szerinte nincs rá szükség, hogy elbeszélgessen a Mercedes vezetőségével a rajt utáni incidensről. „Mindenkinek joga van véleményt alkotni, de igazából nem számít, mert megnyertem a versenyt, és ennek nagyon örülök."

Wolff egyébként a bajnokság hátralévő versenyeire is komoly izgalmakat ígér: szerinte a Mercedes két pilótája „szabadon, mindent beleadva" versenyez majd az utolsó három futamon. „Én pedig megpróbálok majd hátradőlni, és élvezni a csatát" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!