Vágólapra másolva!
A 10 rajthelyes büntetés ellenére úgy érzi, lehet esélyük a jó szereplésre Austinban. A Ferrari pilótáit bosszantja az időmérő elhalasztása, de elismerik, hogy nem volt mit tenni.

A Ferrari versenyzői motorcsere miatt 10 rajthelyes büntetést kapnak az USA Nagydíj időmérője után, ezért különösen fontos, hogy jól szerepeljenek a kvalifikáción. Ezt azonban csak vasárnap délelőtt tudják megtenni, miután a szombati eső miatt el kellett halasztani a délutáni programot Austinban.

„Nagyon sajnálom a rajongókat, akik kilátogattak ide" – nyilatkozta Vettel. „Sokáig várakoztak az esőben, és végül semmit sem láthattak. Remélem, holnap szórakoztató versennyel ajándékozzuk meg őket. Nehéz lesz mindent egy napon elintézni, sok tennivalónk és megbeszélésünk lesz, de korábban Japánban is láthattuk, hogy lehetséges egy napon megrendezni az időmérőt és a versenyt."

Vettel bizakodó a szombati nap után Forrás: AFP

Vettel a délelőtti szabadedzésen sokáig az élen állt, de végül 8 tizeddel kikapott Lewis Hamiltontól, és a 2. helyen zárt. Úgy véli, a Ferrari vasárnap erős lehet a versenyen, és a futamon is képes lesz előretörni. „Egy ilyen napon nehéz bármi hasznosat csinálni, de legalább délelőtt tudtunk körözni" – mondta. „Szerintem jól szerepelhetünk az időmérőn, és ezzel némileg kompenzálhatjuk a 10 helyes büntetést."

Kimi Räikkönen hasznosabbnak érezte a szombati napot, mint a péntekit, de a szakadó esőben órákig várakozó nézőket ő is sajnálta. „Kár, hogy így alakult ez a két nap. Ma délelőtt legalább több mért kört futottunk, mint tegnap, de azért jöttünk ide, hogy rendesen vezessünk" – mondta. „A nézők öt óráig ültek a lelátón úgy, hogy egy autót sem láttak. Ez sajnálatos, de nem tudjuk megváltoztatni az időjárást, nem volt mit tenni."

Räikkönen szerint nem okoz majd gondot a vasárnapi időmérő edzés, „csak kicsit sűrűbb napunk lesz." „Az a lényeg, hogy javuljon az időjárás, és az időmérőt, majd a nagydíjat is meg tudják rendezni. Ennek mindenki örülne" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!