Vágólapra másolva!
A konstruktőri bajnoknál újratervezték a Szocsiban elromlott alkatrészeket, és bár közel vannak ahhoz, hogy Hamilton révén megszerezzék az egyéni bajnoki címet is, egyelőre óvatosak.

Nico Rosberg kieséséhez vezetett az Orosz Nagydíjon a Mercedes elromló gázpedálja, a futamot később megnyerő Lewis Hamilton autóján pedig a hátsó szárny okozott aggodalmat a mérnököknek. Az Auto Motor und Sport úgy tudja, mindkét alkatrészt átalakították, ez viszont már Rosbergnek sovány vígasz, hiszen visszaesett a pontverseny 3. helyére, és már nincs reális esélye arra, hogy Austinban vagy később utolérje a duplázásra készülő Hamiltont.

„Nagy kár, hogy Nico képtelen volt folytatni a harcot a bajnoki címért, mert remekül vezetett” – mondta Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a Marcának. „A 2. helye is veszélyben van, mivel Sebastian (Vettel) jelenleg előrébb jár, de Nico balszerencsés is volt. Nincs még lefutva, négy verseny van hátra, és Szocsiban nagyon jól szerepelt, a pole pozícióból rajtolva az élen állt, amíg az autója el nem romlott. Az eredményei elmaradnak az általa képviselt színvonaltól.”

Rosberg szeme előtt csak a bajnoki cím lebeg Forrás: Daimler

Noha a hétvégére rég nem látott hevességű esőt várnak az austini pálya térségébe, Wolff akár meg is nyugodhatna, hiszen Hamilton szinte biztosan megnyeri a bajnokságot már a hétvégén, de ha véletlenül nem, akkor is tetemes pontelőnnyel gazdálkodhat a bajnoki címre csak matematikailag esélyes Vettel és az őt ismét legyőzni szándékozó Rosberg előtt.

„Valóban, a nagy győzelem közel van, de még nem zsebeltük be, mert bár 66 pont nagyon sok, még 100-at lehet szerezni” – ismerte el. „Az F1-ben láttunk már nagy visszatéréseket, úgyhogy én nem kezdek ünnepelni, amíg biztosan nem nyertünk. Ez ennek a sportnak a veszélye, mindig ébernek kell maradni, és felkészülni a reakcióra. A Forma-1 nagyon gyorsan változó világ, mindig óvatosnak kell lenni” – jelentette ki.

Nyerni akar

Rosberg az idén általában alulmaradt az időmérőkön és a futamokon is Hamiltonnal szemben, ráadásul már két versenyt is kénytelen volt műszaki hiba miatt feladni, miközben a brit csak egyszer járt így. Kijelentette, annak ellenére, hogy a rangsorban Vettel is elé tudott kerülni, „csak a bajnoki címért küzdök, semmi másért.”

Az RTL-nek hozzátette: „Még mindig erre koncentrálok, hátra van négy verseny. Csodálatos autónk van, és úgy utazom az utolsó négy futamra, hogy megpróbálom megnyerni őket. Erre törekszem” – jelentette ki a német pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!